Si-n al unsprezecelea an … Tot Avraam

Un week-endd special, special din doua puncte de vedere:
1. in acest week-end am avut parte de doua etape speciale, una de fond si cealalta de maraton
2. mi-am sarbatorit ziua de nastere, alaturi de cei dragi, si datorita voii Lui Dumnezeu, primul an in care tatal meu nu m-a sunat sa-mi ureze la prima ora a diminetii “La multi ani” ce sa facem? Suntem trecatori, si din pacate aceasta scurta calatorie pe acest pamant, ne umple de rautate, invidie si cel mai dureros nu avem puterea sa iertam, sa stergem cu buretele … pacat.

Acest week-end a fost cel mai asteptat de toti columbofilii pasionati de maraton. Indragesc toate categoriile, ma bucur ca un copil de fiecare etapa, dar MARATONUL e UNIC, nu-l pot intelege decat cei care-l joaca, de departe cel mai frumos si dureros in acelasi timp.

Titlul, ne sugereaza ca noi am trait trecutul, traim prezentul si unii dintre noi se vor bucura si de viitor.

In urma cu vreo 2 ani scriam despre  BATRANUL AVRAAM ACASA columbofil.com. Acest porumbel e fantastic, cresc porumbei putini, detin 8 perechi la matca, zbor vaduvie cu lotul de viteza iar maratonul joaca la natural si cresc un pui pan la 10-14 zile, dupa care puiul e sacrificat s-au facut cadou. In concluzie porumbei putini.

Din acesti porumbei putini, incerc sa particip la concursuri in fiecare an, uneori mai bine alteori … 🙂

Revenind la week-endul acesta pot sa va spun ca AVRAAMI nu ma dezamagit, o familie mica in care fiecare individ are in el sangele Batranului Avraam vorba unui maestru columbofil: “Avraam face parte din acei Aardeni care mai si zboara”

Avem sosiri bune, Orpa prinde in primii 35 de porumbei pe lansarea din doua masini, si sa nu uitam ca e nepoata la Rebeca, si sora de cuib cu Estera columbofil.net.

Avem toata echipa acasa, in primii 6 sositi 5 din echipa.

Dar bucuria mare a fost, cand din PUTINII pui care parasesc crescatoria Fam Lucaci, fac etape frumoase, o sa va prezint 4 crescatori din Bihor situati in puncte cardinale diferite, si care au jucat foarte frumos la etapele de fond si maraton din acest week-end cu porumbei din crescatoria Fam Lucaci:

  1. Iabloncic (centrul Alesd) locul 1 la fond crescatori Tabor 2 pe toata lansarea; deasemene crescatorul cu primele 3 pasari la maraton din zona Alejdului, primul si al 3-lea fiind frati de 2014 provenind din crescatoria Fam Lucaci.
  2. Fratii Popovici (centrul Alejd) locul 4 in zona Alejd la maraton, cu pasare de 2014 inelata si reprodusa in crescatoria Fam Lucaci. Deci se poate, din primele 4 pasari zona Alejd 3 provin din crescatoria Fam Lucaci
  3. Zona Beius, Zgard Viorel in primii 3 la echipa fond, pe concurs deasemenea cel de-al doilea din echipa provine din crescatoia Fam. Lucaci. Singurii porumbei ce i-au venit la Dl Zgard de la maraton sunt 2 frati ce provin din crescatoria Fam Lucaci, acesti 2 fiind si in primii 4 pe zona Beius, deci se poate.
  4. Deac Ionut, zona Salonta, porumbei care ii claseaza la fond si maraton au in spate porumbeii Fam Lucaci.

Domnilor vreau sa va arat ca nu exista zona in care nu se poate face rezultate, ceea ce nu intelegem unii dintre noi, e ca exista familii de porumbei care joaca in orice zona si pot sa si bata. Lucru care nu poate fi contestat din prisma exemplelor FAMILIA AVRAAMILOR.

Avraam-1024x768

Cat despre fond a fost greu pentru mine, am imbarcat doar porumbei de viteza, stiti lucrul acesta. In momentul in care viteza a scazut sub 1000m am stiut ca vor fi probleme, nu am angajat porumbei care sa poata face fata la acest efort mental.

Totusi Iochebet si-a facut datoria, Marta care facea parte din cercul select de 5 pasari cu 7 din 7 din toata asociatia(4 Carei si Marta Oradea) se lupta pentru a 8 avand de departe cele mai bune punctaje desi a
fost vizibil dezavantajata de etapele comune cu Carei, dar “calul din grajd, e din grajd nu din piata”

Una peste alta a fost bine, asteptam Acs-ul, si cel mai mult Schwerin-ul, de aceea va si salut cu frumosul salut:

VIVA SCHWERIN!!!

Cu respect Ionut Lucaci.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Si-n al unsprezecelea an … Tot Avraam

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.