
Spirulina este o microalgă ce aduce extrem de multe beneficii organismului nostru. Cu milioane de ani în urmă, această algă a contribuit la formarea oxigenului în atmosferă, făcând astfel posibilă dezvoltarea viețuitoarelor. Din punct de vedere nutrițional, microalga este un superaliment, iar acest lucru a fost stabilit în urma mai multor studii.

Spirulina conține circa 60-70% proteine complete, asta însemnând că are toți cei 8 aminoacizi esențiali și 10 acizi non-esențiali necesari sănătății. La capitolul proteine, spirulina întrece carnea de vită, de pui sau soia. Studiile au arătat că nutrienții conținuți sunt de cea mai mare calitate, iar printre aceștia se numără acidul gama-linoleic (GLA), vitamina B12, fierul, etc.
Ajunsă în stomac, spirulina este foarte ușor de digerat, ea reduce colesterolul, protejează imunitatea, stimulează absorbția mineralelor, oferă energie, protejează împotriva răcelii, a herpesului, grăbește vindecarea în boli precum pojarul sau oreionul.
Beneficiile spirulinei:
– combate bolile cardiovasculare;
– reduce riscul de artrită;
– reduce riscul de diabet, obezitate și depresie;
– contribuie la dezvoltarea și menținerea sănătății țesutului nervos;- întărește dinții, oasele, membranele mucoase;
– îmbunătățește vederea;
– conține, printre altele: vitamina D, calciu, vitamina K, vitamina E, crom, iod, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, zinc;
– detoxifiază ficatul;
– menține frumusețea pielii, combate îmbătrânirea;
– restabilește pH-ul organismului și combate inflamația.