Sportul columbofil si informatiile din mediul online

Cand vine vorba de porumbei in general, pasiunea aceasta o am cred ca de cand am vazut lumina zilei pe acest pamant, ambii bunici aveau acasa acei porumbei “gutani” care luna de luna ofereau pui si bunicii ii luau si ne preagateau o mancare sanatoasa. Ei, lucrurile au evoluat, am ajuns sa detin alte tipuri de porumbei, de la numeroarele “corcituri”, nici nu stiam din ce sunt scosi dar aveau grija altii sa ni “bage pe gat”, fie la schimb fie platind o suma de bani, la porumbei rase pure ca si carier englez, carunculat de oradea, rolleri de cluj, si alte rase. Pana cand a venit momentul sa fac cunostiinta cu porumbeii voiajori. Cu riscul de ai supara pe crescatorii de porumbei de agrement si ornament, sunt convins ca adevarata columbofilie se practica cu porumbeii voiajori. Motivele sunt multe si le stim majoritatea.

Mooielossing

Cam prin 2009 mi-a venit ideea de a realiza un blog,  se numea columbofil.wordpress.com, a fost simplu de realizat, cei de la wordpress ofera gratuit aceste facilitati. Inceputul a fost greu, lumea stia la aceea vreme de porumbei.ro si porumbel.net. Aceste ddoua site-uri isi imparteau suprematia. Au urmat cativa ani in care am crescut incet dar sigur. Pana cand am hotorat sa renunt la platforma de wordpress si sa mut blogul pe adresa care azi o stiti, www.columbofil.com; totusi cele doua site-uri au mers in paralel, o perioada, postam acelas continut in acelas timp pe amandoua blogurile. Cand am considerat ca site-ul a ajuns cat de cat cunoscut am renuntat la blogul de pe wordpress (el inca mai exista), si m-am dedicat 100% pe www.columbofil.com

pictures 003

Mai jos puteti vedea evolutia site-ului in ultimile 12 luni, de la 200 de vizitatori in 2013, am ajuns azi, cu ajutorul vostru la peste de 1000 de vizitatori, aproape in fiecare zi. Sa stiti ca facebook-ul este cel mai bun mod de recomandare a vizitelor, cine nu se conformeaza nu creste. De asemenea, platofoma de facebook, a ajuns la 5,500 de fani, lucru care ma ajuta sa continuu munca pe site. Am reusit sa creez o platforma care poate merge mai departe si poate creste doar cu ajutorul vostru.

statistici columbofil.com

Sa revin la mine, sa aduci mereu materiale de calitate este greu, mai ales ca sunt un columbofil activ, concurez porumbeii in Bihor, ceea ce imi reduce si mai mult timpul alocat site-ului. Pe aceasta cale vreau sa ii multumesc D-lui Gruescu Radu Sava pentru contributia pe care a avut-o in dezvoltarea site-ului, prin acele articole excelente pe care le-a scris, si prin acele comentarii pe care nu puteam sa nu le aduc in fata tuturor sub forma de articole. De asemenea ii multumesc si lui R P, pentru comentariile si articolele pe care le-am preluat de la el, unii dinstre noi stim cine este R P, dar daca a dorit sa nu-si divulge identitatae, am ales sa nu o fac nici eu.

Statisticile de mai sus sunt furnizate prin google analytics, din punctul meu de vedere sunt cele mai bune si exacte.

Acum la final, ma gandeam ca vine o noua perioada (toamna si iarna) cand columbofili stau mai mult prin case, cauta noi informatii de spre cum sa cresti porumbeii voiajori, cum sa o faci mai bine, si da imi doresc sa vin prin intermediul acestui site in ajutorul a cat mai multi.

As vrea sa stiu care sunt domeniile de interes, ce ai vrea sa mai citesti pe site. Stiu ca multora (si mie) va place articolele lui Ad Schaerlaeckens, voi incerca sa mai traduc din cand in cand. Nu este usor cu traducere,  este nevoie de timp, iar timpul e mai greu de impartit, cand muncesti, esti casatorit, mai cresti porumbei, esti implicat in Asociatia Columbofila si mai vrei si sa dezvolti alte proiecte. Daca sunt dintre voi care doresc sa se implice in publicarea de articole pe columbofil.com o puteti face scriindu-mi pe adresa de e-mail: andrei.bondar@gmail.com. E simplu, iti creez un user si parola si poti publica articole pe site.

Dar sa revenim, as vrea sa stiu si ce va intereseaza pentru a putea cauta acele materiale care sa vina in ajutorul nostru si sa ridicam cat mai mult calitatea sportului columbofil din Romania, sa putem spune cu adevarat ca suntem in Champions League Columbofil.

Astept parerile voastre in numar cat mai mare 🙂

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “Sportul columbofil si informatiile din mediul online

  1. Fara repros activitatea,articole din care incepatorii pot invata totul !Cred ca toata aceasta informatie gen Ad si nu numai,nu strica la nimeni,din contra. Sunt convins ca multi fac pe desteptii,iar cand citesc cate un articol fac ochii mari.
    In fine,bravo pentru toata activitatea ta si tine.o tot asa.Cat mai multa informatie,ca de minciuni si rele toti ne.am saturat.

  2. Am si eu o intrebare,de unde ai gratarele de podea? Pare material mai rezistent si lemnul mai subtire,cu spatii mai mari. Eu vroiam de plastic,dar parca m.am sucit cand le.am vzt pe ale tale.Am si de lemn de brad,facute de meseriasii din zona , dar lasa de dorit..
    Merci si sper sa.mi poti raspunde!

    1. De la Kelemen Csaba, vezi bannerul cu Mobila Kelemen. Gratarele nu sunt din lemn. E un material mai interesant, nu mai stiu sa iti spun cum se numeste ca e cam mult de cand mi-a zis si mie si nu prea folosesc termenul respectiv.

  3. Bravo Andrei! Te felicit pt lucrurile frumoase și efortul depus. Majoritatea nu știu cat de mult îți ia sa traduci un articol și sa îl faci public pe site pt a avea și romanul nostru ,,materie prima”. Dar și aici e o dilema?! Majoritatea ar vrea sa nu mai citească și informația sa intre singura în memorie. Te felicit!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.