Testul presiunii si controlul respiratiei


Testul presiunii si controlul respiratiei sunt printre criteriile de evaluare ale calitatilor porumbeilor. Testul presiunii este realizat in felul urmator: tinem porumblul intr-o mana si cu degetul mare si cel mijlociu de la cealalta mana pasam usor si egal spatele porumbelului si sternul acestuia. Atunci cand un porumbel este agitat si isi misca capul si isi deschide ciocul, acesta nu este un porumbel puternic chiar si in cazul in care acestia sunt amri si robusti. Organizmul acestor porumbei nu functioneza asa cum ar trebui.

Capacitatea lor de asi purta greutatea corporala nu este adecvata. In cazul in care isi deschide ciocul foarte repede cand este apasata usor poti sa treci cu vederea, dar nu este nico indoiala cand un porumbel se comporta ca si cand nu ar baga de seama ca este apasat pe spate si stern. Inca o data repet, presiunea trebuie sa fie usoara. Porumbeii care isi deschid imediat ciocul, de regula prezinta o trahee largita. Atunci cand deschidem ciocul, traheea este vizibila intreaga si are o forma rotunda si nu una ovala si deschisa putin (alingita).

http://www.stevenvanbreemen.nl/images/historie9.9-7669_magicorleans.jpg

 “Magic Orleans” a castigat intr-un an trei curse provincial cu un avans de cateva minute. Acesta este fiul lui “Fijnen” si “Jessica”, un consangvin pe “De 776 Duif” ceea ce inseamna o concentrare a linie de porumbei vechi Jannsen pe “De 08 Duf” ca si: “De Oude Mercks”, “De Oude Witoger” si “De Geeloger”. Femela miracol de la reproductie care a dat locul 1 National As Tineret in anul 1997 al D-lui Willem de Bruijn din Reeuwijk este o fiica direct din “Fijnen” si Jessica”. Campioni cumparati din Campioni!

Trebuie sa adaug ca porumbeii prea grasi sau porumbeii care simt nevoia de a se aseza, reactioneaza si ei diferit la testul presiunii si binenteles ca mai tarziu situatia nu se va imbunatatii. Atunci cand vor depune ouale, se vor vor comporta din nou normal. In legatura cu porumbeii grasi; porumbeii de top aproape niciodata nu se vor ingrasa, nici macar cand vor avea la dispozitie toata ziua mancare.

Autor: Steven van Breemen

Traducere si adaptare: Andrei Bondar

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.