Tratament de iarnă la porumbei – Lotul de reproductie

Cunoaștem cu toții problema lipsei laboratoarelor pentru analize columbofile, fapt care îngreunează tratarea corectă a porumbeilor în țara noastra. Datorită acestui lucru vă recomandăm o schemă de tratament pentru perioada de iarnă care o să vă asigure de faptul că porumbeii dvs. intră în perioada de reproducție sănătoși și pregătiți.
1. GAMBAKOKZID – 5 g/ 2L apă-timp de 5 zile
2. GAMBAKOKZID + PAVIFAC drojdie de bere 20 g/ 1 kg de mâncare
3. GAMBAKOKZID – 5 g/ 2L apă
4. GAMBAKOKZID – 5 g/ 2L apă
5. GAMBAKOKZID – 5 g/ 2L apă
6. VITAMINE Gervit-W 10ml/ 2L apă + ENTROBAC 10 g/1 kg de mâncare
7. VITAMINE Gervit-W 10ml/ 2L apă + ENTROBAC 10 g/1 kg de mâncare

  1. GAMBAZIN – 5 g/ 2L de apă-timp de 7 zile
  2. GAMBAZIN
    10.GAMBAZIN + PAVIFAC drojdie de bere 20g/ 1 kg de mâncare
    11.GAMBAZIN + Krauter-mix o măsură/ 1 kg de mâncare
    12.GAMBAZIN
    13.GAMBAZIN + Gervit-W 10ml/ 2L apă+ ENTROBAC 10 g/1 kg de mâncare
    14.GAMBAZIN + Gervit-W 10ml/ 2L apă + ENTROBAC 10 g/1 kg de mâncare

15.NIFURAMYCIN 5g/ 2,5L de apă + PAVIFAC drojdie de bere 20g/1 kg de mâncare
16.NIFURAMYCIN 5g/ 2,5L de apă + Krauter-mix o măsură/1 kg de mâncare
17.NIFURAMYCIN 5g/ 2,5L de apă
18.NIFURAMYCIN 5g/ 2,5L de apă
19.NIFURAMYCIN 5g/ 2,5L de apă

În cazul în care au existat probleme cu Chlamydia (Ornitoza), recomandăm continuarea tratamentului cu Gambazin înca 6 zile și suplimentare la 2 zile cu GERVIT-W + ENTROBAC
20. VITAMINE Gervit-W 10ml/ 2L apă + ENTROBAC 10 g/ 1 kg de mâncare
21. VITAMINE Gervit-W 10ml/ 2L apă + ENTROBAC 10 g/ 1 kg de mâncare
22. până în a 30-a zi (alegem una din variantele de mai jos)
31. Vaccinare contra Paramixovirozei – cu minim 3 săptămâni înainte de împerechere

Din ziua 22 până în ziua 31 când vaccinăm porumbeii, avem următoarele 3 variante:
1). TRICOGO 1lingură/ 1L de apă+ TOPFORM 2ml/1L pe zi
2). HERBISAN 15ml/ 2L de apă (pentru apox.40 de porumbei) + ELIXIER 15 ml/ 3 kg de mâncare
3). HEXENBIER 20 ml/ 1L de apă

Scopul acestei cure de 10 zile este de detoxifierea organismului, detoxifierea ficatului, creșterea imunității și activarea metabolismului.

Pentru informații și recomandări mă puteți contacta la nr. de telefon 0755 809,363 sau la adresa de e-mail: veterinar@columbovet.ro

Dr. Pop Cristina

www.columbovet.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

14 thoughts on “Tratament de iarnă la porumbei – Lotul de reproductie

  1. Am inteles……………le dam gamba… etc, asa cum recomandati. Nu stim ce face fiecare medicament, doar le dam asta…………Ok. Acum ma apuc de pastilat.

    1. Primul tratament gambakoczid este tricomonoza (daca nu-ti convine medicamentul folosesti altceva, e valabil si pentru celelalte doua, gambakoczid are substanta activa ronidazole, nu e asa puternic), urmatorul este gambazin (cai respiratorii), la fel sunt si alte produse, la fel si nifuramycinul, desi nu sunt multe alte antibiotice mai eficiente in cazul salmonelozei decat acest antibiotic. Cu alte c uvinte incearca sa intelegi schema si sa o adaptezi la nevoile tale si la timpul de care dispui.

  2. Sper ca este o gluma acest tratament. Punem gambakokzid, gambakokzid, gambazin, drojdie și iar. Nici măcar nu ai putut scrie fiecare medicament la ce ajuta. Pare mai mult publicitate la o firma în domeniu. Total aiurea schema ta. Revino cu una detaliata.

    1. Nu e schema mea e a celor de la columbovet, e un punct de plecare, eu am propria mea schema, care sufera modificari in functie de ceea ce observ, daca reusesc sa fac si niste teste coproparazitologice si ao antibiograma atunci lucrurile se simplifica. Probabil cei de la Columbovet vor putea oferi si aceste testari.

      1. Ok, înțeleg ca nu e schema ta dar nu poți posta prostia asta pe un site atât de frumos, atat de bine construit. Ce înțelege un începător, un copil??? Nu asa trebuiesc cei enumerați pt ca își vor distruge porumbei înainte sa le prindă “gustul”. Aici pe site au fost pe întregul sezon multe informații și materiale cu adevărat utile și foarte bine explicate pe îndelete. Nu își are rost materialul acesta care spune doar ” dă-le deia deia deia pana ii vezi cum crapă”
        Le punem în apa dar fără sa știm la ce folosește. Dacă George și cu mine nu interveneam rămânea asa și toții cei care încă nu cunosc produsele le dădeau asa doar ca au căzut undeva. Sper ca nu ma iei în nume de rău dar era necesar sa te avertizam.

        1. Daca observati, fiecare produs, mai putin nifuramycinul are un link catre explicatii, dupa cum se poate vedea este si un numar de telefon, are un scop si acest lucru de a suna si discuta. Asa cum spunea si Marius Tunduc la un moment dat pe facebook, aceata schema este un punct de plecare si este folosita si de un crescator cu rezultate foarte bune la nivel de tara. Sunt multe drumuri care duc la Roma, spune o zicala, nu ar trebui sa fim asa vehementi, nu m-a pus nimeni sa republic schema celor de la columbovet, am facut-o pentru ca am simtit ca poate fi de ajutor catre cineva, medicmente tot trebuie sa cumparam (poti alege aceste medicamente, sau altele din alt loc) si daca tot vor sa comunice cu noi, cei de la columbovet (ca doar nu au pus telefonul degeaba) de ce sa nu le dati un telefon poate iesi ceva bun sau mai putin bun in functie de asteptarile fiecaruia.

  3. Nu te interesează părerea vizitatorilor te interesează doar publicitatea în acest articol. Nu știu sigur dar cred ca ești “afiliat” columbovet și de-aceea postezi și sursa. Dacă urmăreai doar a informa cititori fără alte implicări puteai foarte bine în a numi produsele și prospectul fără sa numești un site de produse și tocmai acest site cu care te sponsorizează

    1. Nu sunt afiliat niciunui site de produse, dar aici vorbim de produse Rohnfried, si prima sursa de produse rohnfried in Romania este Columbovet, ei au exclusivitate pe Romania, ceilalti achizitioneaza prin Columbovet aceste produse Rohnfried. Unul la mana am preluat postarea de pe site-ul columbovet.ro si era normal sa fac referire la sursa.

  4. Eu sunt pro acestor medicamente, ba chiar am cumpărat de la sursa citata de tine dar știu fiecare la ce folosește, un începător, un copil poate nu știe. Poate o sa zici ca se găsește foarte repede pe net. O sa caute și o sa dea de acest articol, deci internetul nu mereu informează corect.

    1. Aici intervine capacitatea fiecaruia de a distinge lucrurile si de a se informa. Internetul iti ofera pe tava totul si lucruri bune si rele. Este datoria ta de a distinge si de cauta macar 2- 3 surse din care sa te informezi, este pus si un numar de telefon, de aia e pus ca sa stea la dispozitie cu sfaturi despre produsele lor doar nu ale altora, nu?

    1. Nu înțeleg.Sa tratam porumbeii dacă sunt sanatosi? Nu i-am tratat decât individual.daca nu dau semne de refacere în 2 zile eliminați.asa procedez de 3 ani.Folosesc ceaiuri ,oțet de mere,si concurez foarte bine. Desigur în sezon e altceva. Dar preventiv nimik. Folosesc mult produse românești. Nu am folosit niciodată produse să tratez ceva ce nu am.cum să tratez de salmonela dacă nu au?sau de altă boală.credeti-ma ca pe iarna nu am tratat niciodată.porumbeii arată bine,sanatosi,naparlesc super.de ce să-i tratez?îmi poate spune cineva dacă ia nurofen pt ca să nu răcească peste o săptămână,sau pt ca face vaccin antigripal? Si am spus că porumbeii concurează bine si fara preventive.cred ca sunt bani aruncați pe fereastră.

      1. Probabil esti un cz fericit, pot sa spun si despre mine, la fel si eu folosesc oteto de mere, usturoi, sedochol, ceaiuri. Dar cand vine vorba de salmoneloza de exemplu de unde stii ca porumbeii tai nu sunt purtatori. Chiar si Ad Schaerlaeckens spunea ca e bine sa facem un tratament de 10 zile pt salmoneloza, o buna parte din porumbei sunt purtatori. iti dau un exemplu, la mine la matca (sa stii ca aceasta schema este destinata porumbeilor de matca), anul trecut am adus porumbei la matca din doua locuri, sezonul de reproductie a fost unul prost, am avu probleme cu puii, nu mai cresteau bine, daca ar fi sa iti spun ce problema au avut nu as putea sa spun cu siguranta poate o fi fost tricomonoza sau salmoneloza, puii nu prea cresteau unii mai si mureau in cuib (mai rar), dar pana la urma aceeasi soarta au avut-o si cei care nu au crescut pt ca i-am eliminat. Daca nu as fi facut tratament (desi nu aveam semne de boala la maturi) nu as fi reprodus mai nimic la matca. Iar ca rezultat (sa stii ca nu sunt pentru medicamente la matca, pana anul trecut reusism sa=i tin bine doar cu usturoi si otet de mere si grit), dar cand se-ntampla nu ai ce face intervii, iar schema de mai sus eu unul o vad buna, desi cum am mai spus eu merg altfel.
        Si eu folosesc si produse romanesti sunt bune (atat eficiente cat si eficace).
        LOtul de zbor este altceva, sunt 100% convis ca nu poti fara tratamente, un motiv este ca stau in masina de transport cu alti 20-30 de porumbei din diferite crescatorii. Iar microbii se transmit usor. Doamne fereste sa dai peste vreu porumbel care sa fi fost tratat atat de mult incat sa aibe bacterii rezistente.

        1. Ai mare dreptate.tocmai de aceea elimin pe cei ce nu dau semne de revenire în 2 zile.otetul,fierul nu lipsește din apa.in sezon am mai spus e altceva.dar nu prea fac preventive tocmai pt a nu avea bacterii rezistente.dau frunze de ceapa si usturoi,porumbeii coboară în curte si ciugulesc,vitamineral,grit în permanență.si de 2 ori pe săptămână selevit.medicamente folosesc individual.dar de 2 ani nu am păsări străine în coteț.acum o să introduc o femela de columbodrom.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.