Tratamentele pentru porumbei Broncho si Entero, dar si la gritul original Natural, reduse in Octombrie cu 10% !

Tratamentele pentru porumbei Broncho si Entero, dar si la gritul original Natural, reduse in Octombrie cu 10% !

„Columbofilia nu e un hobby costisitor. Poţi practica acest sport chiar şi cu 30-40 de porumbei. Eu dăruiesc în fiecare an porumbei începătorilor, pentru că vreau să avem mai mulţi columbofili în judeţ”, spunea Cure Jean Francois pentru un interviu acordat Ziarului Hunedoreanului, zhd.ro

Traieste din 1998 in Simeria si reprezinta sportul columbofil romanesc cu un succes teribil in majoritatea concursurilor internationale la care participa. Cam de cate ori a urcat pe podiumul acestora? In total de 18 ori, reprezentand Romania la Campionatul European din Slovacia, dar si la Belgia si Germania, la Oostende si Dortmund, la ultimele doua olimpiade de porumbei voiajori. Crescator de porumbei de la 12 ani, este cetatean francez si destainuie colegilor de breasla ca a devenit columbofil…dintr-o intamplare.

„Tata a fost siderurgist şi locuiam cu toţii într-o casă pusă la dispoziţie de firma la care muncea. În tot cartierul locuiau doar siderurgişti. Printre ei erau şi câţiva columbofili. Aşa am ajuns eu în preajma porumbeilor. Iar când am aflat mai multe despre ei, m-am decis să-mi cumpăr şi eu câţiva. Tot eu le-am făcut şi prima cuşcă – din bucăţi de cherestea şi plasă de sârmă”, îşi aminteşte Jean Francois Cure, cel mai titrat columbofil din România.

Cure Jean Francois foloseste intotdeauna la porumbeii sai tratamentele originale, autentice Herbamix si Entero, despre care va vom povesti in randurile ce urmeaza.

Herbamix Broncho: un produs extraordinar de eficient atat din punct de vedere preventiv, cat si in cazuri de imbolnavire incipienta cand, da rezultate bune in tratament.

Utilizare:

  • In tratament preventiv impotriva Coccidiozei si Salmonelozei
  • In sustinerea, recuperarea si inlaturarea diareei cauzate de infectii ale aparatului digestiv sau tulburari ale tranzitului intestinal
  • In sustinerea, recuperarea si inlaturarea tulburarilor aparatului respirator cauzate de infectii, stres sau oboseala accentuata datorata concursurilor grele

Program de utilizare Herbamix Broncho la porumbei voiajori

Pentru intretinerea  aparatului digestiv si al tractului digestiv si intestinal si pentru intretinerea unei bune functionari ale aparatului respirator

Gasiti Herbamix Broncho aici:

http://naturalgranen.ro/produs/herbamix-broncho-100-ml-cod-900002/

Herbamix Entero este un produs extraordinar de eficient atat din punct de vedere preventiv, cat si in cazuri de imbolnavire incipienta cand da rezultate bune in tratament.

Gasiti Herbamix Entero aici: http://naturalgranen.ro/produs/herbamix-entero-100-ml-cod-900001/

Program de utilizare Herbamix Entero la porumbei voiajori

-Pentru intretinerea  aparatului digestiv si al tractului digestiv si intestinal si pentru intretinerea unei bune functionari ale aparatului respirator

  1. Reproducatori(inainte de reproductie) si pui ( dupa intarcare) impreuna cu Herbamix Broncho:

Entero:       1 saptamana – 1ml/ 1 l apa

Broncho:    1 saptamana – 1ml/ 1 l apa

Pe parcursul anului:

Entero: 2 ori/saptamana- 2ml/1 l apa

Broncho: 1 ori/ saptamana-2ml/1 l apa

  1. Zburatori

Inainte de inceperea sezonului competitional, impreuna cu Herbamix Broncho :

Entero:       1 saptamana – 1ml/ 1 l apa

Broncho:  1 saptamana – 1ml/ 1 l apa

In timpul sezonului :

Broncho: 1 zi inainte de imbarcare -2ml/1l apa

Entero:  a doua zi dupa sosire   – 2ml/ 1 l apa

Gritul pentru porumbei este bogat in calciu si consta intr-un amestec de  piatra rosie, scoici marine, grit si flint.

Dr. Lemahieu, un medic veterinar extraordinar, a atras atentia cat de important este gritul. “Cand porumbeii sosesc acasa de la o cursa grea si lunga, asteaptai acasa cu grit si mancare si vei vedea ce vor alege mai intai.“ spunea acesta.

Digestia si gritul au de-a face mult una cu cealalta, deoarece porumbul este macinat cu ajutorul unor pietre mai mici. Porumbei “stiu” acest lucru din propriul instinct, astfel ei mereu cauta acele mici pietre.Oameni de stiinta ca si Dr. Lahaye si Dr. Cordieze au realizat odata un mai multe teste. Unui grup de porumbei nu le-a fost administrat niciun fel de grit timp de cateva luni, iar dupa o vreme au observat ca se hraneau mai putin. Mai tarziu, cand au primit grit, in mod spontan au inceput sa manance mai mult. Inainte de aceste teste (cateva luni cu grit putin) greutatea medie ale porumbeilor era de 395 grame. In timpul testului (cand nu au primit grit), greutatea medie a scazut la 305 grame.Dupa test, cand porumbeii au primit grit din nou, greutatea lor a crescut la 430 de grame.

Cititi mai multe detalii despre importanta gritului si care sunt greselile multor columbofili in legatura cu gritul pentru porumbei, pe Columbofil.ro.

  • Nu contine nicio substanta de crestere a apetitului.
  • Componentele variate sunt esentiale pentru o digestie optima si pentru sporirea eficacitatii macinarii cerealelor din gusa ca toate substantele nutritive sa fie perfect asimilate.
  • Paticulele de piatra rosie, grit si fragmentele de scoica asigura necesarul mineralelor si oligoelementelor.
  • Natural Grit este incalzit la peste 200°C pentru a elimina toate microorganismele daunatoare

Mod de utilizare:
Asigurati-va ca Natural Grit este disponibil in crescatorie ca porumbeii sa-l consume in functie de nevoile lor.

Il gasiti in varianta de 3kg si de 20kg astfel:

http://naturalgranen.ro/produs/grit-pentru-porumbei-hi-calcium-3-kg-cod-20000037/

http://naturalgranen.ro/produs/grit-pentru-porumbei-hi-calcium-20-kg-cod-20000039/

Ce sa faci daca ai pus grit la dispozitia porumbeilor si ei nu vor sa il manance? Da-le timp. Porumbeii au nevoie de timp cand introduci orice fel de produs alimentar nou rutina lor zilnica. Odata ce 2-3 dintre ei vor incepe sa manance, vor incepe toti. Daca totusi nu servesc, inseamna ca organismul nu le cere, avand toare mineralele si nutrienii necesari pentru respectiva perioada sau zi.

Pentru orice alte detalii despre hrana, accesorii si porumbei, echipa Natural Romania va sta la dispozitie.

(+40)727 403 618 / (+40) 786 892 815 / natural.granen.ro@gmail.com / www.naturalgranen.ro

 

 

 

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.