Ulii in Covasna

In unele judete din tara ulii au ajuns sa fie si acestia din urma prinsi in capcane sau sa fie omorati prin diferite modalitati.

Rara Avis va stabili o serie de întâlniri cu crescătorii de porumbei din judeţ, pentru a discuta cu ei despre prinderea nelegală a uliilor în capcane.

„Toamna şi iarna uliii nu mai trebuie să rămână pe teritoriul lor, pentru că au crescut puii, şi atunci parcurg suprafeţe mai mari şi ajung în comune sau oraşe, unde sunt şi porumbei călători, ornamentali şi aşa mai departe, pe care îi mai prind. În această perioadă, când oricum nu sunt concursuri, porumbeii trebuie ţinuţi până în primăvară în volier, şi atunci uliii nu i-ar omorî. Eu nu zic că nu e bai că prinde uliul porumbelul, dar dacă respecţi ce trebuie, poţi să ai mai puţine necazuri“, a spus Kelemen Laszlo.

Restul articolului il gasiti AICI

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.