Uliul

Uliul isi ia prada prin surprindere. Deseori, el sta intr-un copac si ia porumbeii care zboara in imprejurimi. Nu-si poate urmari victima pe o distanta mai mare de 500 m. Prada este apucata cu ghearele, care sunt ascutite si patrund foarte adanc. Iarna, ulii se pot stabili chiar in apropierea hulubariilor.

ataculiu.jpg

O pasare atacata de ului este pierduta sigur, deorece ghearele ii pentreza pieptul si moarte are loc prin asfixie. La sfarsitul lui martie, cand ulii incep sa cuibareasca, ei se retrag din apropierea asezarilor omenesti. Studiile au aratat ca porumbeii salbatici si cei de casa reprezinta 20-25% din hrana uliilor.

hawkattack02.jpg

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.