Un adapost pentru porumbeii voiajori campioni

Un adapost bun

este acela care furnizeaza un mediu favorabil starii de sanatate

Un adapost de succes

este uscat, fara a fi prafuit, asigura schimburile de aer fa a expune locatarii

la temperaturi extreme si umiditate crescuta

Un adapost pentru castigatori

este acela care, in plus fata de cele metionate mai sus, pastreaza temperatura si umiditatea la o valoarea cat mai apropriata de ideal.

Temperatura ideala este de aproximativ 20 grade celsius. Umiditatea ideala este de 50-60 %. Instalarea unui termometru/hidrometru cu facilitatea masurarii valorilor maxim-minim in adapost este o cale excelenta pentru evaluarea calitatii adapostului.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Un adapost pentru porumbeii voiajori campioni

  1. Nu e usor sa gasesti un astfel de adapost. Depinde mult si de crescator sa realizeze conditiile de temperatura si umiditate.

  2. Aparatul pentru masurarea umiditatii se numeste higrometru.
    Nu am inteles niciodata expresia:adapost uscat, fara a fi prafuit.Porumbeii produc continuu acea pudra alba care, impreuna cu alte particule, creeaza praf in voliera chiar la 2 ore dupa ce ai facut curatenie perfecta,eventual cu aspiratorul.Daca nu exista praf inseamna ca ai umiditate in voliera, la valori mai mari de 60%.
    Lucrul care poate face diferenta intre 2 adaposturi aproape identice il constituie expozitia fata de vanturile dominante din zona si fata de soare, cea mai mediatizata orientare fiind cea catre SE.Daca curentul nu patrunde direct in voliera prin partea frontala si iti permiti sa ai un perete cat mai deschis in fata , nu vei avea nici praf in exces si porumbeii vor avea un aparat respirator mai sanatos.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.