Un mod simplu de a completa hrana porumbeilor

Porumbeii inca se afla in procesul de naparlire, mai pe final, ultimile pene, unii mai au de schimbat prin coada, putin de pe corp si gata cu naparlitul.

Porumbelul isi trage majoritatea nutrientilor din hrana, din acest motiv este foarte important cum hranim toamna porumbeii voiajori. Nu te zgarci acum cand zidesti ce urmeaza sa se intample anul viitor. Ofera-le porumbeilor tai hrana de calitate, grit proaspat in fiecare zi, vitamineral si de ce nu si Sedochol. Eu mai dau acum si ceaiuri hepatice. Cei care vreti sa vedeti si sa auziti despre ce fel de ceai folosesc veti cauta pe canalul de Youtube Columbofil (voi pune si un filmulet in acest articol care va va duce sper canalul de Youtube Columbofil). POate ati auzit pe multi ca dau sedocolul destul de mult timp toamana, pai din cauza ca e si protector hepatic, mai mult dupa ce veti da sedochol in mod sigur penajul poarumbeilor va fi mai matasos.

In cazul meu meu pregatesc un mix de seminte mici (chia, quinoa, in, susan alb, susan negru, linte (verde, rosie, neagra), mei, hrisca, canepa, amaranth, mancare de papagali, mancare canari si aletle care imi scapa acum).

Mixul de seminte mici

Acest mix de seminte mici il dau fie deodata cu gritul proaspat, fie ca si surplus sau chiar in mancare, dar aveti grija sa nu exagerati, nu il dati in cantitati mari, cel pult 2-3 grame per porumbel!!!

Pentru a fi la curent cu nouatile din crescatoria mea va puteti abona la canalul de Youtube Columbofil, in ultima vreme am fost mai activ acolo decat aici, dar asa incetul cu incetul voi mai fi activ si pe site.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.