Un moment de reflectie umana si columbofila

Textul de mai jos face parte dintr-un comentariu scris de Dl. Sava Radu Gruescu la postarea lui Doru Nete, despre greselile pe care le facem in columbofilie. Probabil ca daca am tine toti cont de acest aspect am putea convietui mai usor unii cu altii…

Nu exista un moment in care sa stii totul (in orice domeniu) sau care sa presupuna ca nu mai ai ce sa inveti. Educatia este continua, pentru toata viata noastra trebuie sa fim constienti ca maine putem fi mai buni decat suntem azi.

Personal, de fiecare data cand am crezut ca s-a oprit timpul si ca sunt cel mai destept, talentat, inzestrat dintre toti intr-un domeniu anume, in acea clipa am devenit vulnerabil, mic, slab si predispus greselilor.

Trebuie sa ramai etern curios, continuu capabil sa asimilezi lectii noi si sa gasesti cai noi de dezvoltare.
In momentul in care te opresti din ascensiune, singurul drum este in jos. Nu exista stagnare din punctul asta de vedere. Cand te opresti, ai doar perceptia ca stai pe loc, de fapt cazi.. si cazi destul de repede.

De fapt succesul este cel mai mare inamic pe care il putem avea ! Succesul temporar ne inmoaie, ne creste orgoliul, ne indeamna sa cheltuim resurse (bani, timp, atentie …dar si prietenii) ne ia ochii de la adevarul nostru drum in viata, sa fii tu insuti intr-o lume care incearca sa te faca precum toti ceilalti.

Fii tu insuti si oamenii potriviti te vor iubi pe tine, cel adevarat.Succesul este pana la urma o lupta doar intre tine si propria-ti persoana.
Din pacate rezultatele incredibile (pentru unii) de multe ori ii provoaca sa creada ca sunt mai importanti decat scopul…Aroganta ii trimite pe un teritoriu solitar. De obicei starea de aroganta este o stare solitara, pentru ca ii indeparteaza pe ceilalti.

Indemnul meu a fost intodeauna :Lasa deoparte aroganta, ramai fidel scopului tau final de a ramane ” uman” si pune-te in slujba lui cu toata fiinta ta.Nu mai intra in conflicte cu ceilalti si nu te mai compara cu ceilalti ,prin laude, ca sa iti hranesti orgoliul.

Oamenii aroganti se privesc pe sine ca fiind superiori si de cele mai multe ori nu accepta sa-si recunoasca gereselile.
Aceasta aroganta nu poate fi nimic mai mult decat o modalitate “eficienta” de a acoperi sentimentele de inferioritate cu care se confrunta aceste persoane. Adesea, aceste persoane se simt foarte bine cand reusesc sa le distruga stima de sine persoanelor din jurul lor.

Cu totii tanjim dupa admiratie. Ne dorim complimente si ne dorim ca ceilalti sa ne iubeasca si sa ne respecte, dar mai ales sa ne spuna asta.
Una dintre cele mai mari greseli pe care unii crescatori o fac este ca nu le pasa decat de propria persoana. In viziunea lor, ei sunt cei importanti, sunt singurii care conteaza.

Daca te straduiesti sa impresionezi, sa atragi atentia asupra ta, nu vei avea niciodata prieteni sinceri, caci adevaratii prieteni nu se castiga astfel.

Poti minti pe oricine din lumea intreaga, insa nu te poti pacali pe tine.Vietile ni se imbunatatesc numai cand acceptam provocarile care ne apar in cale. Iar cea mai dificila dintre provocari este aceea de a fi sinceri cu noi insine.

Cel mai dureros lucru este sa te pierzi, pe tine ca persoana, atunci cand cineva te-a respectat si te-a apreciat.
Vei invata ca in columbofilie, oamenii pe care-i intalnesti, ii intalnesti cu un scop. Unii te vor testa, unii se vor folosi de tine, unii te vor invata cate ceva. Dar, cel mai important, vor fi si cativa care vor scoate la iveala tot ce-i mai bun din tine.

Deseori se întâmplă să ne deschidem sufletul unor oameni care par a fi speciali la prima vedere. Întâi avem încredere în ei,ca până la urmă să fim folositi, umiliti si trădati.

Manipulatorul este unul dintre cei mai periculosi ”prieteni” pe care i-am putea avea. Activitatea acestuia începe în momentul în care el a câstigat încrederea si prietenia ta.

Odată ce deveniti, cu adevărat apropiati, tu devii o piesă de sah în mâinile lui.

Am dat un sfat o data cuiva, pentru a ramane “uman”:

“Nu te identifica in totalitate cu rezultatele tale. Poate ca unele iti reflecta abilitatile, dar poate ca altele se datoreaza si unor factori exteriori!

Pastreaza in tacere bucuria unui succes de care, cu siguranta nu intereseaza pe nimeni. S-ar putea sa aiba o valoare deosebita doar pentru tine… Performanta paleste pe fondul arogantei. Victoria sfidatoare nu starneste admiratie, ci invidie. Pur si simplu vei deveni antipatic !”.
Sper doar ca, daca se recunoste cineva in personaj, sa imi ierte cuvintele si sa intelegeti mesajul transmis.!

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Un moment de reflectie umana si columbofila

  1. Cateodata intepaturile in gluma si asta clar fara rautate pot ambitiona colegii sau toata concurenta.
    Iarasi sa te crezi sau sa te dai rățoi si pe urma din diferite motive sa nu mai faci aproape nimic, ma refer la rezultate, atunci este grav si toate se intorc impotriva acelui in cauza.
    Mai in gluma, sub spirit prietenesc permisibil merge sa mai dai cate o pedala la colegi.
    Rezultatele sunt ca ploaie adica vin si pleaca dar nu stii exact cand mai apar. Cat despre constanta in rezultate ff. putini se pot lauda, totusi un numar prea mic.
    Felicitari un gand si un indemn foarte educativ in acest articol.

  2. Copiat din comentariu dlui Sava Gruescu;
    ,,Deseori se întâmplă să ne deschidem sufletul unor oameni care par a fi speciali la prima vedere. Întâi avem încredere în ei,ca până la urmă să fim folositi, umiliti si trădati.

    Manipulatorul este unul dintre cei mai periculosi ”prieteni” pe care i-am putea avea. Activitatea acestuia începe în momentul în care el a câstigat încrederea si prietenia ta.

    Odată ce deveniti, cu adevărat apropiati, tu devii o piesă de sah în mâinile lui.”

    Domnule Sava in primu rand FELICITARI ! Un comentariu din care putem invata sau macar sa-l aprobam, foarte bun!

    Am copiat un text din comentariu si ma intreb totusi dupa atatia ani, totusi aveti o varsta, nu sunteti ‘antrenat indeajuns’ cu columbofilii (?).
    Ce contine acest text am patit-o chiar eu de N-ori…. sunt ‘antrenat’ si nu ma mai supar asa usor. Concluzia la care am ajuns in timp a fost simpla, columbofilia este un sport, competitie, timp, bani, munca plus altele… este normal ca fiecare sa doreasca sa fie mai bun decat celalalt. Intradevar e dureros sa simti ca ai fost doar o unealta intro prietenie falsa, se trece si peste aceasta tot prin ‘antrenament’.
    Bruce-Lee si-a intrecut profesoru (Maestru IP)… normal ca Maestru s-a bucurat datorita ca au pastrat o legatura stransa intre acestia, legatura dobandita in timp sau mai bine spus ani , iar acest Maestru nu a devenit o unealta a ramas mai departe acelasi, apreciat, respectat.
    Eu vad ca fiind un impuls interior din fiecare sa i-si doreasca sa fie mai bun, de ce sa atarne la nesfarsit cand poate are sansa, inteligenta si alte cele incat ar trebuii sa incerce ce poate, cat poate. Si daca a demonstrat lui insusi ca poate mai mult atunci bravo lui, felicitari! Dar a te debarasa de cineva devenind aproape strain pentru acea persoana, totusi in suflet e dureros….omu si-a atins scopu si joaca cartea in felu’ lui, asa cum simte el. In acest caz trebuie lasat in pace si nu trebuie deranjat.
    Intradevar succesul si banii schimba pe majoritatea oamenilor, trebuie sa fi foarte tare ca si caracter sa ai autocontrol in momentul in care ai minim una dintre aceste doua.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.