Un nou inceput, si de ce nu o prima victorie

Un nou inceput, si de ce nu o prima victorie.
Joi 30.04.2015 a avut loc etapa a doua din planul de zbor al Asociatiei Bihorene, etapa de Budapesta capitala Ungariei, de unde am o distanta aeriana  de 207 km, stiam ca va fi o etapa grea deoarece jucam impotriva unor columbofili ca si: Vancea, Tunduc, Tirtea, Kovacs si exemplele pot continua, acesti crescatori au investit in porumbei de cea mai buna calitate, atat din tara cat si din strainatate. Pentru subsemnatul bucuria a fost mai mare la auzul ca vom juca impreuna cu Alesd, Beius, Salonta si Oradea, lucru care m-a motivat mai tare, de se poate spune asa, in inima mea ardea dorinta de a fi din nou loc 1.
In zilele premergatoare etapei discutam cu bunul meu prieten, Maestrul Enchescu despre problemele cu masculi care nu aveau chef de zbor. Bineinteles maestrul Enachescu si-a dovedit din nou calitatile de campion, si sa facut niste “pocnituri” care au dat rezultat, multumesc maestre.
Deasemenea doresc sa multumesc maestrului Sofron, pentru materialul genetic de o calitate exemplara, drept dovada sta LOC 1 etapa Budapesta din aproape 4500 porumbei, a lui Boaz  995-14, porumbel 100% Sofron, porumbel care in arborele genealogic are doi bunici care au reprezentat Romania la Olimpiada. Din campioni mai ies si campioni, dar din catari niciodata pur sange.

903995-2014 Boaz

903995-2014 Boaz

Multumesc colegilor, presedintelui Tunduc, conducerii Asociatiei Bihorene, fara care acest loc 1 nu s-ar fi putut realiza.
Va multumesc si voua cititorilor pt com si timpul pe care vi-l sacrificati in citirea bucuriei mele.
Cu respect Ionut Lucaci.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “Un nou inceput, si de ce nu o prima victorie

  1. felicitari Ionut un rezultat frumos ma bucur pt tine.loc 1 din 4500 pasari e o frumoasa realizare…..,,nici chiar tu nu te asteptai la Boaz si Dalila sa intre primi..””felicitari inca o data si multe binecuvantari tie si fam. PS mersi de raspunsul in legatura cu Pustan si Rut .ai pasari foarte frumoase .

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.