Usturoiul – Un articol de Ad Schaerlaeckens
Cu cat sunt de mai mult timp in sportul columbofil si cu cat devin mai familiar cu marii campioni cu atat sunt mai sceptic in legatura cu produsele pentru porumbei (aditivii, suplimentele) si alte chestii de sustinere pentru porumbei. Porumbei buni in crescatorii bune in mainile unui cresctor bun este ceea ce conteza. Nu exista nici macar o singura “sticluta” din care sa turnam si sa obtinem mult ravnita forma a porumbeilor. Nici macar medicamentele nu o pot face.
Dar… In urma cu cativa ani, eu am observat ca toti “marii baieti” din regiunile Berlaar si Zandhoven puneam fara nicio exceptie usturoi in apa de baut iarna. Astfel ce credeti ca am facut si eu in ultmii ani? Am pus usturoi in apa de baut. Se pot citi o multime de lucruri despre usturoi. Este un antibiotic natural si previne o multime de boli. Cu toate acestea este un subiect controversat printre oamenii de stiinta, la fel de mult ca si vitaminele.
Azi am discutat acest aspect cu doctorul veterinar Marien, care este un sceptic ca si mine. Sau poate chiar mai sceptic. Mai mult, eu nu stiu un alt doctor veterinar care sa concureze atat de bine asa cum o face el. Si campionii trebuie sa vorbeasca. Fernd nu crede in usturoi de fel, desi recunoaste ca nu este nici daunator. Binenteles ca nu este daunator altfel marii campion la care faceam referire nu ar fi putut sa concureze atat de bine. Raspunsul doctorului veterinar ne aminteste de ceea ce a spus odata Dr. Lemahieu cand am discutat despre ceaiuri si usturoi. Acesta a fost /este recunoscut de cei mai multi ca fiind cel mai bun in domeniul medicinii columbofle. Dr. Lemahieu, “Ceaiurile si usturoiul? Am bele inutile. Cu toate acestea nu sunt impotriv lor. Lasati crescatorii sa ofere porumbeilor ceai si usturoi, deoarece, daca o fac nu vor mai pune medicamente sau alte porcarii in hranitoari si adapatori.”
Autor: Ad Schaerlaeckens
Traducere si adaptare: Andrei Bondar
Articole similare
despre Autor
Andrei Bondar
Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.