Vitamina E din plin inainte de imperechere

Eu ma pregatesc sa imperechez la final de noiembrie, astfel pentru a putea sa incep cu dreptul trebuie sa pregatesc porumbeii pentru reproductia din timpul iernii.

Trebui sa stim ca organele sexuale la masculi sunt in repaus, adica nu sunt pregatite pentru imperechere. Astfel avem de facut cateva lucruri:

  • sa crestem ziua cu lumina artificiala pana la 12-14 ore pe zi, cu cel putin 14 zile inainte;
  • sa administram Vitamina E cu cel putin 14 zile inainte de ai pune in pereche si sa continuam pana depun femele oua sa hranim cu mancare “buna”, adica o mancare cu cat mai multe seminte, Eu suplimentez cu mixul de seminte mici, vedeti articulul pe pagina principala a sitului;
  • ulei de germeni de grau si germeni de grau (de la magazinele naturiste), sau de ce nu sa faceti chiar voi germeni de grau.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.