Voiajor German de Frumusete – Standard rasa

Porumbelul “Voiajor German de frumusete” 861943 Rasa s-a format in jurul anului 1900 in Germania din voiajori de curse, porumbei autohtoni, pescarusi chinezi, diverse tipuri de bagdeti si alte rase. Trasatura caracteristica a rasei este capul. In ultimii 20-30 de ani crescatorii au inceput sa puna accent foarte mare si pe proportiile corporale.

Impresie generala: porumbelul trebuie sa fie vioi, sa dea tot timpul impresia ca e gata de zbor, trebuie sa fie puternic si viguros.

Capul: este mare, puternic, arcuit. Ceafa, crestetul, fruntea, narile si ciocul trebuie sa formeze o linie continua si arcuita. Fruntea: trebuie sa fie lata. Ochii: sunt de culoare rosie inchis, nu trebuie sa prezinte inele de alte culori. Albii si porumbeii pe corpul carora predomina culoarea alb au ochii de o culoare rosie foarte inchis aproape negru. La galbeni se accepta sa aiba ochii de un rosu mai deschis. 862043 Genele: trebuie sa fie simple de culoare alba sau gri. Narile: sunt de forma unei inimi, trebuie sa formeze un tot unitar, sunt fine si pudrate. Ciocul: trebuie sa fie gros si arcuit. Partea de jos a ciocului trebuie sa fie la fel de groasa ca cea de sus. Gatul: trebuie sa fie lung si drept. Aripile: trebuie sa fie purtate pe coada fara sa se intersecteze una cu alta, umerii nu trebuiesc sa fie acoperiti de piept.

Pieptul: trebuie sa fie puternic si arcuit. C

orpul: puternic, sternul sa fie lung, puternic si bine imbracat in muschi.

Coada: are 12 pene, sa fie cu 2-3 cm mai lunga decat aripile, latimea cozii nu trebuie sa depasasca latimea a doua pene, trebuie sa fie purtata paralel cu solul.

Picioarele: lungi, fara fulgi pe degete. 8619771 Proportii corporale: La cap: – din ceafa pana in centrul ochiului trebuie sa fie o distanta egala cu distanta din centrul ochiului pana la baza ciocului. – daca se prelungeste linia de mijloc a ciocului, aceasta trebuie sa treaca prin centrul ochiului. La corp: – lungimea gatului trebuie sa fie egala cu lungimea picioarelor – lungimea porumbelului trebuie sa fie egala cu inaltimea – porumbelul trebuie sa se incadreze intr-un cerc, centrul acelui cerc se afla daca se prelungesc cele 3 axe ale porumbelului (axa gatului, axa piceoarelor si axa cozii) pana se intersecteaza intr-un punct comun.

Culoare: se accepta toate culorile porumbelului voiajor. 834657 Greseli grave: tinuta necorespunzatoare, necorelari intre pigmentii corporali, cioc stramb, cioc subtire, cioc drept, fulgi pe degete, ochi de alta culoare, gene duble sau de alta culoare, nari despartite sau incretite, cap mic, trunte plata, gat prea gros sau stramb, coada lunga sau lata, piept atrofiat, stern stramb. Greutate corporala: 520-680 grame. Marimea inelului: 9 mm.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Voiajor German de Frumusete – Standard rasa

  1. Frumosi, detineti exemplare din acesta rasa?
    daca da, lasatimi si mie o adresa de e-mail.
    Multumesc.
    Alex

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.