Voltati-Curcani

Originea: porumbei selectionati in Anglia.

Aspecte: talie mijlocie, cu un zbor greoi si coada bogata in rectrice.

Caractere de rasa:

Capul: relativ mic, alungit este nemotat cu fruntea putin bombata, usor ridicata fata de linia ciocului si ceafa mult arcuita.

Ciocul: lung, subtire si drept, indreptat in jos, este negru la varietatile negri si vinete, alb la varietatea alba si de culoare deschisa la celelalte varietati.

Narile: alungit-cordiforme, despartite netede si albe.

Ochii: brun inchisi la porumbeii albi cu coada colorata si capaciti , la cei cu penaj unicolor si codalbi, ochii sunt albi.

Geana: putin pronuntate, alb-galbene,  si netede.

Gatul: lung, recurbat la fel ca gatul unei lebede, lasat mult pe spate, cu o tremurare nervoasa caracteristica si cu barbia adanc scobita.

Pieptul: bombat, purtat foarte sus si spinarea concava, lasata pronuntat in jos spre coada, dau trunchiului o directie aproape verticala.

XWGZLUSVHJCXBKCLKBU

Abdomenul: cu directie oblica, este bogat imbracat in penaj.

Aripile: lungi si drepte sunt strans lipite de corp cu varfurile purtate sub coada (trenate).

Coada: aproape circulara, formata dintr-un mare numar de (32-42) de rectrice lungi si foarte late, asezate pe 2-3 randuri circulare. In pozitie de parada, coada este tinuta vertical, intinsa in forma de disc, iar cele doua rectrice marginale ating usor pamantul. Patrimea externa a rectricelor are lama destramata sau frezata, facand ca penele sa para si mai late. Penele subcodale si supracodale, ultimile formand nuca sau codita ( coada nucata), sunt bogat dezvoltate. Glanda uropigiana lipseste.

Picioarele: mijlocii spre scurte si neincaltate. Porumbeii voltati merg intodeuna pe varful degetelor.

Varietatile de culoare si desen sunt : unicolori albi, negri, galbeni si rosii ; dungati pe vanat si pe argintiu (bragagiu) ; guti, capaciti, codalbi si albi cu coada colorata

Sursa:

http://tanjala.sunphoto.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.