Columbofil

Administrarea de iod porumbeilor

Exista foarte multe produse pe baza de iod la ora actuala,dar cel mai cunoscut si bine vandut este Blitzformul produs de catre compania Rohnfried.

Ce face iodul in organismul porumbeilor ? Raspuns : Stimuleaza activitatea tirodei si determina formarea unui numar mai mare de globule rosii la nivelul sangelui.Numar mare de globule rosii in sange = cantitate de oxygen mai mare in sange = performanta marita.Este indispensabil in toate perioadele anului : zbor,naparlire,reproductie.Eram pustan ,cand in 1998 am devenit membru columbofil cu acte in regula la clubul Traian Nitescu,afiliat FCPR Bucuresti.Inca de atunci,columbofili vorbeau pe la colturi..: domne “X” drogheaza porumbeii cu Blitzform si Mumm…copil fiind credeam si ma feream de aceste produse..cata prostie,si mai ales cata rautate !!!!!!

In timpul sezonului de zbor este bine sa administram produse pe baza de iod miercurea si joia in primele 4 saptamani de la debutul sezonului.Incepand cu saptamana a 5 a ,si pana la finalul sezonului,administram produse pe baza de iod doar miercurea,iar joia le administram L-Carnitina (descriere in amanunt mai tarziu in articol).

Dupa cum v-am invatat cu informatiile directe si sincere pe PIGEONS.RO,va mai prezint una in premiera,un asa zis “secret” pe care nu stiu daca il stie vreun columbofil din tara,sau daca il stie in nici un caz nu agreeaza sa il divulge.Acest mic secret l-am aflat in 2004 in timpul unei vizite facute bunului meu prieten si mentor in columbofilie : Silvere Toye.Acesta mi-a spus : ” In primele 10 zile de la intarcare administreaza in apa puilor Blitzform,in fiecare zi,si ai sa vezi diferenta !!!!!”….mare dreptate a avut ! Doza ideala este de 1ml/litru de apa,spre deosebire de doza porumbeilor de zbor care este de 2ml/litru de apa .

Pentru mai multe informatii intrati pe pigeons.ro

Exit mobile version