Columbofil

Concursuri porumbei – Zona de Vest – Fond – Mare Fond – Maraton

Sambata 12.12.2015 a avut loc sedinta zonei de vest in care s-au dezbatut si hotarat etapele de fond, mare, fond si maraton.

Incepand din anul 2016 s-a reintrodus categoria mare fond, o categorie ca a existat in urma cu 4-5 ani dar se renuntase la un moment dat la ea. Ei bine cu anul viitor vom concura porumbei la aceasta categorie, adica concursuri cu distanta de cel putin 700 km pentru prima line.

Mai mult anul acesta, categoria maraton vine cu o noutate, toate etapele vor fi de cel putin 900 km (prima linie).

Zona de vest (Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Arad si Timis) vor juca impreuna marele fond si maratoanele.

Astfel avem urmatorul plan de zbor pe care il jucam cu zona (cele 6 judete), fondurile mai mici le jucam fie pe judet sau pe grupari in functie de negocierile pe care le-a avut fiecare grupare in parte.

In principiu vor fi doua grupari in zona de vest:

Sa revenim la categoria mare fond, se vor juca doua din localitatea Most. Ca si ordine de joc, cele doua etape de mare fond Most, vor fi etapele cu nr. 4 si 5 (in total sunt 6 etape de fond si mare fond, primele 3 etape vor fi etape de fond, urmand ca etapele 4 si 5 sa fie mare fond si in final etapa nr. 6 sa fie un fond).

Cu alte cuvinte avem urmatoarea ordine:

Urmand ca intre fonduri si chiar dublarea mare fond cu etape de demifond sau viteza, in functie de fiecare asociatie in parte.

Prima etapa de maraton are loc in week-endul cu al doilea fond, astfel de incadram sa jucam Berlin la inceput de august.

Cu aceasta ocazie as sugerea si judetelor din zona de vest sa discute in tre ele sa se organizeze etape Derby de demifond (350-400 km) concomitent cu etapele de mare fond Most.

 

Exit mobile version