Columbofil

Porumbei voiajori – Cateva schimbari in cadrul crescatoriei

In sfarsit dupa o perioada de cateva saptamani, am reusit sa filmez putin in cadrul crescatorie. Ultima oara cand am filmat a fost in data de 4 ianuarie 2015, era un ger afara, porumbeii aratau cam nasol, a fost si in perioada in care am avut niste probleme de sanatate. Nici acum nu stiu cu exactitate ce a fost, probabil salmonella.

Astazi porumbeii au facute cele doua vaccinuri, cel de paramixoviroza l-am facut acum doua saptamani, iar cel de salmoneloza acum o luna. Nu am avut probleme dupa vaccinare, porumbeii s-au comportat foarte bine fara simptome dupa vaccinare.

De la ultima filmare, si dupa ce am primit mai multe sfaturi, am reusit sa pun gratarele, nu sunt gratare din lemn de brad (deoarece nu prea gasesti cine sa iti faca din brad), am mers pe modeul de gratar clasic, porumbeii s-au obisnuit cu ele, la inceput a fost mai greu nu prea stiau cum sa calce dar in 2-3 saptamani s-au obisnuit. Gratarele sunt la inaltimea de 18 cm de la podea.

Alte schimbari in crescatorie:

In jurul datei de 2 martie 2015 voi pune in pereche porumbei, vor creste un pui, de la varsta de 14-17 zile vor creste prin rotatie puiul, iar cu 2 saptamani inainte de prima etapa voi incepe vaduvia.

Mai jos puteti urmarii filmarea din 4 ianuarie 2015

Astept parerile voastre despre modul in care arata crescatoria acum, si despre schimbarile aparute atat la numarul porumbeilor (compartimentul masculilor este de 265×195 cm, ia la femele 120×195, din care mai scadem si boxele).

 

Exit mobile version