Columbofil

Porumbei voiajori:Tratamente si suplimente naturale

Tratamentele naturiste sunt cu atât mai bune în primul an de viaţă al porumbeilor pentru a se forma o imunitate naturală cât mai ridicată. Există mai multe produse naturale pe care crescătorii le folosesc pentru hrănirea şi tratarea porumbeilor în timpul concursurilor.

Printre acestea se numără usturoiul, drojdia de bere, oţetul de mere şi mierea de albine.

Usturoiul este un antibiotic natural protejând porumbeii de virusuri şi de parazitoza intestinală cunoscută sub numele de viermişori.

Doua capatani de usturoi, se lasa la macerat o săptămână într-un litru de apă dupa care se poate administra in aba de baut. Se poate adăuga şi miere, după care se mai lasă 3 zile la macerat. Există de asemenea ulei de usturoi care se pune în mâncarea porumbeilor, reteta este aceeasi ca si cea de mai sus, inlocuim apa cu uleiul sau il cumparam gata preparat de la farmaciile cu stoc naturis.

Drojdia de bere, pulbere sau solidă, fiind bogată în complexul de vitamine B ajută la producerea substanţelor răspunzătoare de funcţiile hepatice, cardiace şi circulatorii. Este foarte bine a fi folosită în timpul concursurilor, dar şi înaintea acestora deoarece măreşte rezistenţa la oboseală, favorizează activitatea musculară şi uşurează eliminarea toxinelor. Pentru admistrare, se pune un cub de drojdie de bere din comerţ în 2 kg de mâncare pentru porumbei.

Oţetul de mere previne salmonella şi tricomonaza. În cazul salmonellei, acidul acetic din oţetul de mere omoară bacteriile din intestine ce provoacă această bacterie. În cazul tricomonazei, oţetul scade PH-ul din intestine sub valoarea de 5.5, iar tricomonaza nu se mai poate dezvolta. Pentru administrare, se amestecă 20 ml de oţet de mere cu 2 litri de apă.

Mierea se dă porumbeilor înainte şi după cursă pentru a le spori energia. Pentru administrare, se amestecă o lingură de miere la doi litri de apă. Acest amestec se dă porumbeilor de două ori pe săptămână. Trebuie totuşi o atenţie sporită la miere, căci depăşirea dozei poate să provoace diaree. La administrarea de miere, se poate adăuga şi puţin suc de lămâie, căci acidul
ascorbic creşte rezistenţa la boli.

Acestea ar fi cele mai uzuale tratamenet/suplimenet folosite de columbofil, de asemenea trebuie stiut ca virusurile, ciupercile si alt patogeni nu pot traii intr-un mediu alcalin.
De asemenea exista oameni care sau vindecat de cancer avand o dieta bazata pe alimenet alcaline.

Suplimenetele naturale sunt limitate doar de imaginatia noastra.

Mai multe informatii pe palumbus.net

Exit mobile version