CIRCULARA FCPR CONSILIUL DIRECTOR 02.11.2013

FEDERATIA CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA
Strada Fagaras nr. 14
Sector 1 Bucuresti
Tel./Fax 021.3101375
Circulara sedintei Consiliului Director al F.C.P.R. din 02.11.2013
Nr.23/04.11.2013

Consiliul Director al F.C.P.R., intrunit in mod statutar la data de 02-11-2013, decide urmatoarele:
1. Convoaca sedinta Adunarii Generala a F.C.P.R. pentru data de 29-11-2013, orele 10:00 in Sala de Conferinte a Complexului President, situat in Mun. Targu-Mures, Str. Gheorghe Doja, Nr. 231, Jud. Mures.
2. In baza art. 9, lit. e din Statutul FCPR, Consiliul Director propune Adunarii Generale urmatoarele modificari ale Statutului F.C.P.R., avand ca temei solicitarile asociatiilor affiliate de a se mai numarul de membri ai organelor de conducere, executie si control ale F.C.P.R., avand in vedere faptul ca numarul de membri ai asociatiilor affiliate a crescut progresiv incepand cu anul 2010.
– se modifica continutul art. 8, alin 1 astfel:
Consiliul Director este alcatuit din saptesprezece membri, alesi prin vot secret pe baza candidaturilor depuse in scris, indeplinind urmatoarele atributiuni:
1. Presedinte
2. Vicepresedinte Organizatoric
3. Vicepresedinte Tehnic
4. Vicepresedinte de Marketing
5. Vicepresedinte cu Probleme Internationale
6. Secretar
7. Membru – Responsabil cu Probleme Administrative
8. Membru – Responsabil Corpul National de Arbitri
9. Membru – Responsabil cu Promovarea Columbofiliei
10. Membru – Responsabil cu Probleme de Statut
11. Membru – Responsafil Financiar
12. Membru – Responsabil cu probleme Sanitar-Veterinare
13. Membru – Responsabil cu Organizarea Expozitiilor Nationale
14. Membru – Responsabil cu Organizarea Bazei Materiale
15. Membru – Responsabil cu Relatia Federatiei cu Asociatiile Afiliate
16. Membru- Responsabil cu Activitatea Columbodroamelor Participante in Campionatul FCPR
17. Membru-Responsabil cu Promovarea Tinerilor Columbofili
– se modifica continutul art. 11, alin. 1 astfel:
Comisia National Sportiva este alcatuita din unsprezece membri care exercita urmatoarele functii si atributiuni:
1. Presedinte
2. Secretar
3. Responsabil cu Omologatorii
4. Responsabil cu Ceasurile Electronice
5. Responsabil cu Ceasurile Mecanice
6. Responsabil cu Programul de Clasamente
7. Membru
8. Membru
9. Membru
10. Membru
11. Membru
3. F.C.P.R. va subinchiria standuri pentru firme si persoane fizice in cadrul expozitiei nationale la pretul de 20 Euro / mp + TVA. Cei interesati vor lua legatura cu d-na Petruta Radu la tel 0723256455 pentru semnarea contractelor de inchiriere.
4. F.C.P.R. va decerna plachete de merit omologatorilor in cadrul festivitatii de premiere la expozitia nationala.
5. Biletul de intrare in sala de expozitie va fi de 20 lei / persoana.
6. Desemnarea porumbeilor pentru expozitia nationala se va face de catre tehnicii de judete pana la data de 12.11.2013. Neprezentarea in cadrul expozitiei a unui porumbel nominalizat se sanctioneaza cu 100 lei amenda. Plata acesteia se va face de catre delegatia asociatiei in cauza. Pentru fiecare porumbel se va plati o taxa de participare in Expozitie in valoare de 14 lei.
7. Referitor la cererea de afiliere a “Asociatiei Club Sportiv Columbofil Cislau-Berca-Buzau-Stilpu 2013” se solicita un acord de recunoastere si colaborare din partea celorleltor asociatii ale jud. Buzau.
8. Referitor la solicitarea Asociatiei “Voiajorul Sighetul Marmatiei”, se solicita si in acest caz un acord de recunoastere si colaborare din partea asociatiei existente in jud. Maramures.
9. Problemele sesizate de catre domnul Giulescu Stefan nu fac obiectul de activitate a C.D. al F.C.P.R.
10. Se aproba hotatarile adoptate de catre C.N.S. in sedinta din 02.11.2013, printre care urmatoarele:
– se suspenda din functia de tehnic a domnului Gavriloaie Ioan pentru o perioada de 2 ani si a intregii conduceri a Asociatiei Columbofile Bistrita din relatia cu F.C.P.R. datorita modului defectuos de organizare a concursurilor cu puii.
– referitor la cazul Braniste Lucian de la Asociatia Mures, C.N.S. considera ca anularea rezultatelor acestuia a fost in conformitate cu R.N.S. si ca atare respinge contestatia.
– C.N.S. aproba cu unanimitate suspendarea din functia de responsabil tehnic a domnului Rogoz Eugen de la Asociatia Mures pe o perioada de 5 ani pentru modul dezastruos in care si-a indeplinit atributiile care ii revenau.
– referitor la cazul Izdrea Petre de la Asociatia Tulcea, C.N.S. decide pastrarea deciziei Asociatiei Vaslui.
– referitor la cazul Mandric Mircea, – acesta nu este de competent CNS
– in cazul Scripcaru I. de la ACP Galati se decide pastrarea sanctiunii de anulare a etapei conform R.N.S.
– in cazul Szabo Zoltan de la Asociatia Harghita, C.NS decide introducerea in clasament la etapa in cauza.
– in cazul Stroie Lucian de la AC Neamt, C.N.S. a decis introducerea acestuia in clasament la respectiva etapa dupa prezentarea procesului verbal de la Politie
– columbofilul Girjobu Cristian de la Asociatia Gorj se sanctioneaza cu suspendarea pe o perioada de 5 ani din activitatea columbofila.
– domnul Tampeanu Dumitru de la Asociatia Constanta este suspendat din functia de responsabil tehnic pe o perioada de 5 ani pentru ca din functia de tehnic a permis desigilarea ceasurilor inainte de ora batailor ceasului atomic.
– Cominceanu Aurel de la Asociatia Bucuresti este suspendat din functia de responsabil tehnic pe o perioada de 5 ani pentru modul in care si-a desfasurat activitatea de tehnic a ACP Bucuresti in sezonul 2013.
– cazul Atanasiu de la Asociatia Galati, CNS accepta contestatia si introducerea porumbeilor in clasament in urma declaratiei dlui Feikes Iosif, responsabil cu Programul de clasamente
– in urma reclamatiei domnului Petre Adrian de la Asociatia Buzau, C.N.S. decide suspendarea din relatia cu F.C.P.R. a conducerii asociatiei organizatoare a concursului de Seini din data de 26.05.2013
– in urma reclamatiei domnului Macovschi Mihail de la Asociatia Brasov, C.N.S. hotaraste anularea rezultatelor columbofilului Bica Maria si aplicarea sanctiuni de suspendare din activitatea columbofila pentru 2 ani conf. art. 29, lit. l Statut F.C.P.R.. Totodata se prelungeste perioada de suspendare a domnului Cheptea Claudiu pana in 2015 inclusiv a sdresei si porumbeilor conform normelor RNS si Statut.
– in urma reclamatiei domnului Chiribuc Radu de la Asociatia Botosani, cu nr. 50, aceasta va fi trimisa spre analiza si solutionare Comisiei de Disciplina. La reclamatia cu nr. 51 se solicita prezentarea de probe la urmatoarea sedinta a Comisiei National Sportive
– in urma solicitarii Ac Botosani, CNS a decis omologarea etapelor Jaroslav 1 si Jaroslav 2.
Presedinte FCPR
Bilan Florin

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.