CIRCULARA ȘEDINȚEI COMITETULUI DIRECTOR AL F.C.P.R. DIN 24.03.2013

FEDERAȚIA CRESCĂTORILOR DE PORUMBEI DIN ROMÂNIA

STR. FĂGĂRAȘ NR. 14

SECTOR 1, BUCUREȘTI

TEL. / FAX: 021.310.13.75

Nr. 9 / 27.03.2013

Comitetul Director al F.C.P.R., intrunit in sedinta la data de 24.03.2013, a hotarat urmatoarele:

1. Referitor la cazul judetului Harghita, C. D. dispune convocarea Adunarii Generale a Asociatiei in data de 04.04.2013 pentru votarea planului de concursuri. Presedintele Asociatiei Harghita, domnul Baricz C.,este desemnat sa organizeze Adunarea Generala si va avea ca delegati din partea F.C.P.R. pe d-nii Macovschi M. si Zamfir S.

2. In urma solicitarii venite din partea membrilor Asociatiei Buftea, C. D. il mandateaza pe domnul Presedinte Bilan Florin cu solutionarea prezentului caz.

3. Adreselor venite din partea Asociatiei AS Bucuresti li se va formula un raspuns de catre domnul Gatejescu Florin.

4. C.D. va propune spre aprobare urmatoarei Adunari Generale a F.C.P.R. ca fiecare columbofil sa concureze pe planul de concursuri al asociatiei (-lor) judetului pe teritoriul caruia ii este amplasata crescatoria. Acei columbofili care vor dori sa isi pastreze palmaresul vor reveni la asociatiile din judetul pe teritoriul caruia le este amplasata crescatoria incepand cu planul de concursuri pentru pui 2013. Cei care vor reveni la judete dupa concursurile pentru pui 2013, nu vor putea beneficia de palmares in respectivul an. In cazul exceptionale, in baza unui memoriu justificativ, C.D. va putea acorda derogari acelor columbofili defavorizati din anumite motive.

In acest sens, incepand cu 01.04.2013, membrii vor fi inscrisi fara cotizatie catre F.C.P.R., insa acestia nu vor fi cuantificati la numarul de delegati la Adunarea Generala a F.C.P.R.

5. In urma sesizarii venite din partea Asociatiei Gyo Sport de anulare a protocolului, dupa discutia avuta cu domnul Antonescu G., C.D. decide pastrarea protocolului exclusiv pentru anul 2013, urmand ca Asociatiile Ialomita si Calarasi sa se reorganizeze in anul urmator.

6. Sesizarii venite din partea Asociatiei Sportiv Columbofila 10-1 Buzau, C.D. raspunde ca membrii columbofili ai asociatiilor afiliate F.C.P.R. participa la concursuri conform R.N.S., iar planurile de concursuri se opereaza conform R.N.S. In cazul sesizarii cu privire la lipsa calitatii de membru, columbofilii incrimimati de dvs., Manoloiu Costel si Sfreja Aurel, se regasesc in lista de columbofili introdusi si activati de dvs. pentru 2013. Ca atare, sesizarea dvs. incearca inducerea in eroare a C.D. Ne bucura faptul ca respectati columbofilii din judet si distantele acestora, asa cum specificati in incheierea sesizarii dvs., insa in listele cu membrii asociatiilor din jud. Buzau nu se regasesc columbofili cu numele Berca si Cislau Nehoiu, la care dvs faceti referire,  astfel incat s-ar putea sa va aflati intr-o eroare.

7. Adresa primita din patrea U.C.P. va fi pusa in discutie la urmatoarea Adunare Generala.

8. Se aproba cererea columbofililor Enache Costel si Badana Laurentiu de pastrare a palmaresului ca urmare a faptului ca acestia au fost fortati sa paraseasca Asociatia Buftea.

9. Asociatiei Mures se aproba doua centre de imbarcare la prima etapa de fond, urmand ca de la a doua etapa de fond sa se organizeze un singur centru de imbarcare la Tg. Mures.

10. Anuntul primilor porumbei sositi la concursurile de Fond si Maraton se va efectua prin expediere de S.M.S. Sistemul va fi popularizat prin intermediul revistei si site-ului F.C.P.R.

11. Lansarile la etapele din strainatate se vor efectua conform orei Romaniei. Nu se vor mai accepta lansari efectuate pe durata timpului de neutralizare.

12. La concursurile cu lansare din Rep. Moldova si Ucraina delegatii lansatori vor fi obligatoriu din Romania, si anume din alt judet decat cele participante la concurs.

13. In conformitate cu decizia Congresului International FCI din ianuarie 2013, F.C.P.R. va transmite federatiilor din tarile vecine o lista cu membrii sanctionati de catre Comisia de Disciplina a F.C.P.R.  sau de catre asociatiile afiliate, pentru ca sanctiunile acestora sa fie extinse si in tarile vecine.

14. Concursurile din categoria maraton pui se vor organiza sub supravegherea F.C.P.R.

15. Expozitia Nationala va fi organizata de catre F.C.P.R. impreuna cu asociatia gazda.

C.D. avizeaza urmatoarele hotarari ale C.N.S. :

Se aproba solicitarea columbofililor din Sighisoara de a beneficia de palamares in 2013, datorita faptului ca plecarea lor de la Asociatia Harghita s-a facut fortat.

Sesizarii venite din partea columbofililor din Turda, membrii ai As. Mures, C.N.S. decide respectarea R.N.S. cap. III, lit. b.

Se aproba planurile de concursuri ale asociatiilor cu urmatoarele mentiuni:

As. Bacau si Neamt – se aproba organizarea primei etape de maraton separat de zona

As. Bistrita – se dispune participarea la  concursurile de fond impreuna cu As. Satu-Mare, Salaj si Maramures

As. Botosani – va introduce protocoalele in programul de clasamente pana la data de 02.04.2013

As. Caras-Severin – se aproba un singur centru de imbarcare pentru categoriile fond si maraton

As. Constanta – va introduce protocoalele in programul de clasamente pana la data de 02.04.2013

As. Ialomita – va introduce in program aderesele de e-mail ale presedintelui si responsabilului tehnic

As. Mehedinti – se aproba solicitarea privind organizarea concururilor de fond

As. Prahova – va introduce protocoalele in programul de clasamente pana la data de 02.04.2013

As. Suceava – se aproba doua centre de imbarcare la categoriile fond si maraton

As. Tulcea – va introduce protocoalele in programul de clasamente pana la data de 02.04.2013

Președinte F.C.P.R.,

Florin Bilan

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.