Concursuri porumbei voiajori – Protocol de colaborare Gruparea 3 – Bihor, Salaj, Satu Mare si Maramures

Protocol

Incheiat azi 04.02.2014 intre Asociatiile A.C.V. Bihor, A.C.V. Satu-Mare, A.C.B.V, Salaj si A.C.V. Maramures reprezentate prin Marius Tunduc, Erdei Paul, Bojan Horea si Donca Calin.

Scopul acestui protocol este de a organiza in comun concursurile de porumbei calatori pe ruta Cehia – Germania in anul 2014.

S-a stabilit prima etapa de maraton ca fiind Konigs.

S-a stabilit organizator ca fiind Judetul Bihor, Asociatiile din Satu Mare, Salaj, Maramures vor platii suma de 420 de euro.

Etapele de fond se vor organiza impreuna, etapele zonale 3, 4, 5.

  Etapa Data
1 Ceske Budejovice, Cehia 28.06.2014
2 Ceske Budejovice, Cehia 12.07.2014
3 Ceske Budejovice, Cehia 26.07.2014

 

S-a stabilit organizator ca fiind Judetul Bihor, Asociatiile din Satu Mare, Salaj, Maramures vor platii suma de 200 de lei pentru organizarea tehnica a etapei si verificarea dosarului de concurs. Fiecare Asociatie isi va realiza clasamentul propriu si va trimite dosarul complet finalizat in termen de maxim sapte zile (data postei) la A.C.V. Bihor; asociatiile care nu trimit dosarul in termen vor fi scosi din concurs fara scoaterea porumbeilor acestora din concurs.

Pentru transportul porumbeilor la etapele de fond se va discuta ulterior.

S-a incheiat in patru exemplare, azi 04.02.2014.

 

Asociatia Columbofila Voiajorul Bihor

 

Asociatia Columbofila Voiajorul Satu Mare

 

Asociatia Columbofila Voiajorul Salaj

 

Asociatia Columbofila Voiajorul Maramures

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

18 thoughts on “Concursuri porumbei voiajori – Protocol de colaborare Gruparea 3 – Bihor, Salaj, Satu Mare si Maramures

 1. Felicitari pentru acest protocol si speram ca judetul Maramures sa fie in fata tuturor la categoria maraton.

  1. Probabil singura categorie la care au o sansa, in rest fondurile sunt fie ale Bhorului fie ale celor din Satu Mare, cine stie pote se baga si Salajul, desi e mai greu pentru cei din linia a doua.
   Sper sa avem un sezon reusit cu lansari reusite, si cu porumbei de calitate.

 2. Vad protocol pe 4 judete, cu maratoane la 810-830 km ?
  Nici cind s-e zbura in ani 2001-2009 nu era asa de slab maratonul,850-900 km era aprox pt zona 1
  Multi crescatori din aceste judete 3 ani au spus ca pt ei maratonul incepe de la 1.000 km in sus iar intre 800-900 km e mare fond.
  Acum vad spre uimirea mea ca nu mai striga ,nu s-e mai pling pe internet de maratoane {fond} 800 km.care v-or zbura in 2014.
  Probabil ca au scapat de concurenta si de zona cea mare din vest si l-e suride indeea de a zbura mare fond 800 km.
  Cind crescatori din fosta zona 1 au facut rezultate la maraton 880-950 km au zis ca astea nu sint maratoane,cel mult mare fond si ca a batut vintul peste crescatoria cutare sau culuarul cutare….
  Acum s-e lauda cu protocol din zona rupta si maraton de 800 km.
  Bravo mari campioni la comentat a-ti obtinut ce a-ti vrut,poate acuma v-a vedeti si voi in zona voastra la 800 km.
  Nu trebuia rupta zona 1 , doar marit maratonul de la primul crescator 901 km in sus.
  Nici zona 1 la fond nu trebuia rupta,trebuia facute 5 fonduri de la 600km la 700 km .
  Dupa mine zona 1 de vest ar trebui sa arate asa ”
  jud caras severin
  jud timis
  jud arad
  jud bihor
  jud satu mare
  jud salaj
  jud maramures
  jud cluj
  jud alba
  jud hunedoara
  sint distante de la 900-1100 km intre aceste judete,in cred cu siguranta ar fi intre 7.000 mii – 10.000 mi porumbei la maraton.
  Moldoveni zboara cu distantele acestea intre crescatori si de multe ori au castigat cei din spate.
  In europa la fel se concureaza de la 900 km la 1300 km si de cele mai multe ori au castigat cei peste 1100 km.
  Am rupt zona si vrem sa castigam pe stadutele noastre,am dat centre de imbarcare la fond din 20 de crescatori si facem clasament din 20 ceasuri si 250 de porumbei.
  Ce mai urmeaza ?
  Centre de 10 crescatori la 100-600 km si 150 de porumbei ?
  Fuga ai rusinoasa,dar ai sanatoasa.

 3. Calin,

  Konigs este sub Berlin, Oradea are 830 km, eu am 850 km. La fel este si acum distanta medie pentru acest maraton este 850 de km, avem crescatori care au si 975 km la aceasta etapa.
  Mai mult la etapa a doua vom avea in jur de 930-950 de km iar o parte dintre crescatori va avea cel putin 1000 de km.
  Daca am zbura maratoane peste 1000 de km la prima linie ce sa mai zica cei din linia a doua. Ar trebui sa-si faca si ei o grupare.

  NUmarul de porumbei nu se faramiteaza cu aceste centre de imbarcare, pentru ca esti oblicat sa consideri cel putin doua etape pe clasamentul mare la fond, ia rdaca ai norocul sa ai un centru puternic atunci te poti gandi la nivel national.

  Oricum in ultimii ani,m cel putin de cand am intrat in sportul columbofil ne-ati batutu in aproape toate etapele de fond, au fost etapte cand in primii 100 de porumbei de abia ca gaseai cativa porumbei din Bihor, doar Arad si Timis. Acum nu cred ca e momentul sa discutam daca porumbeii sunt de vina, vantul sau alte motive.

  Ramane de vazut daca a fost bine sa renuntam la numarul mai mare de porumbei, care l-am fi avut cu voi (Arad si Timis) si am venit intr-o zona unde avem mai putin porumbei desi anul acesta cred ca vom avea la primul fond in jur de 2500-3000 de porumbei numai in Bihor. Primele doua etape le vom juca singuri.

 4. Andrei,sint crescatori in zona ta care au sustinut 2-3 ani la rind ca maratonul incepe de la 1000 km in sus iar restul sint povesti,si maraton de 800-900 km e mare fond.
  Am crezut ca acei crescatori v-or sustine ideea lor in sedinta pe zona ce a-ti avut,sau v-or scrie pe net ne-multumirea lor ca,s-au facut maratoane de 800 km sau mare fond,cind arad si timis au sustinut maratonul in jur de 900 km au sarit cu gura si au jignit mari campioni din arad+timis.
  Media maratonului arad+timis v-a fi in jur de 900 km la primul
  S-e pare ca v-a fi schwerin al 2 maraton media de 1100 km
  iar la ultimul maraton media de 925 km.
  Zona voastra o sa aveti 2 maratoane de 800 km{mare fond} si la national o sa aveti undeva 1 etapa peste 1.000 km.
  Fiecare zona i-si face maratonul cum vrea,dar ma deranjeaza ca tot timpul din zona ta au fost cei care au contestat maratonul de 800-900 km si au fost ne-multumiti jignind pe cei care au iesit campioni cu distante intre 800-900 km.
  Tare as vrea sa l-e aud parerea in aceasta situatie de mare fond…..
  Eu imi sustin parearea ca nu trebuia rupta zona,doar marit putin maratonul de la 901 km pt primul crescator,chiar mai mult s-e putea concura cu mai multe judete cum am dat ex mai sus,cu siguranta erau multe mii de porumbei.in jur de 10.000 mii.
  Iar la fond asta nu e scuza ca,tot timpul ne-ati batut arad+timis,doar concurenta si ambitia poate face diferenta,si valoarea.
  Daca voi bihorul aveti 3.000 de porumbei la fond aradul are 5.000 mii timis 4.000 mii satu mare-salaj-maramures-5000 mii iti dai seama ce nr de pasari erau ?
  17.000 mii de porumbei la fond,cu siguranta eram zona cea mai puternica din romania.
  Nu vreau sa acuz pe nimeni,nu am atacat pe nimeni,nu am dat nume,sau exemple ci doar am asteptat o reactie a celor care au sustinut maratonul peste 900-1000 km si sint curios de parerea lor.
  Sint maratoane cele intre 800-900 km ? sau mare fond ?

 5. CALINE nu iti mai racii gura degeaba ca toti se dau mari maratonisti pe net si la vot voteaza maratoane de 801 km.ASTEPT CU NERABDARE sa vad si maratonul ala lung cat de lung va fi. Ce sa mai zic de maraton extrem …a disparut de tot din peisaj…Bafta tuturor.

 6. Eu as fi pentru a juca toata zona, dar sa fie un fond de cel putin 700 km, cum au fost Deggendorf-urile. In rest sa jucam Tabor cu toata zona mi se pare neechitabil, dar asta e o chestiune care nu putem schimba.
  Pana la urma cel putin de la Bihor nu a participat niciunul din cei care sustineau maratoane de peste 1000 km, parerea mea ca inca nu se preteaza sa jucam in zona maratoane de peste 1000 de km, sunt multi care nu-si cunosc pasarile din crescatorie, poate sunt si eu unul (desi am cumparat porumbei de maraton, cel putin asa ziceau ca sunt). Desi in 2012 am jucat Frankfurt, am clasat 2 tineri si din 6 porumbei angajatati 5 au venit acasa, am avut 1020 de km.
  Nu zic ca nu ar fi fain sa jucam si astfel de etape dar este o alta mancare de peste,
  Abia astept sa incepem sa jucam e greu sa fii columbofil iarna.

 7. Da Calin, ma bucur ca in cele din urma suntem de acceasi parere din nou.
  Maratonul incepe de la +900km, si cele adevarate de la 1000km.
  Eu personal mam retras din orce functie, de conducere din VB, singura functie care o mai am este de sef coloana VB datorita, ca sunt singurul care a fost disponibil sa faca, invete si sa dea examen.
  Ca atare sunt simplu membru, daca vreau platesc cotizatia si joc ce mi se ofera, de nu stau acasa. Personal imi doresc etape de peste 1000km, cu scopul acesta mam facut membru la clubul maraton Ungaria, se promitea 4-5 etape de peste 1000km, dar si aici se joaca in 2014 pan la 950km. Analizand aceste lucruri am ramas sa joc aici, si daca esti atent la filmuletele cu mine, am rugat si rog in continuare pe d-l Badea si echipa lui “SA CREASCA KM LA MARATON” eu personal voi angaja toata cusca de maraton, la etapa nationala de peste 1000km.
  Din cate cunosc in Bihor suntem vreo “DOI” care vrem etape de peste 1000km, ceilalti “colegi” neau criticat si cu Sveringul in 2013.
  Cat despre reprezentatii Bihorului, la planul de fond-maraton zonal au fost 3 crescatori, si anume: Tunduc-presedinte
  Vancea-casier
  Fildan Ionut-tehnic
  Dumnealor, au votat … maratoanele.
  Sper ca pe viitor maratoanele sa fie peste 900-1000km.
  Ce este sub 900km e mare fond. Am inceput sezonul, si nu am timp sa ma contrazic cu nimeni, si nici nu mai doresc lucrul acesta.
  In 2014 las porumbeii mei sa-ma reprezinte, si sunt sigur ca nu voi fi dezamagit, de felul in care o vor face.
  Cu respect Ionut Lucaci de la +1000KM.

 8. D-le Andrei, daca din 6 au venit 5 si au clasat 2 tineri de la 1020km…
  inseamana ca cei de la care ai cumparat porumbei de maraton, care sa joace si la peste 1000km, inseamna ca nu teau mintit. Marturie sunt porumbeii clasati la 1020km la Frankfurt 2012.

 9. Da intradevar 2 yarlingi clasati la 1010 km cit are Andrei au demonstrat ca au o vointa puternica.
  Am vrut sa scriu de mai multe ori pe net despre un crescator modest,cu crescatorie modesta,mincare din piata,si pensionar care la etapa de Frankfurt a clasat loc 2 si 8 pe clasamentul general,dar nu am facut-o din cauza carcotasilor care cu siguranta incepe-au circul.
  Lupau+Bancescu-Frankfurt 1012 km loc 2 si loc 8 pe general.
  Loc 8 porumbelul 0388905-2010 cu 7 puncte din 1092 porumbei.
  Este % Habaci Calin,si este reprodus”atentie” din mama cu fiu,foarte consagvin,eu am dat mama si fiul lui bancescu iar el i-a pus pereche si din acest incest a iesit loc 8 frankfurt.
  Mama acestu-i porumbel am dat-o in judetul Bihor la un prieten sa scoata anul acesta din ea pui.
  Pacat ca dupa ce ne-am straduit an de an sa ridicam stacheta la maraton peste 900 km acum n-e ducem la limita 801 km.
  Eu cel putin in arad am 3 maratoane peste 900 km
  Leipzig 870 km
  Halle 902 km
  Berlin 938 km
  Schewrin 1100 km
  Cu siguranta v-a fi un an foarte greu pt yarlingi sa faca categoria as maraton.

 10. Dle Habaci, mai in gluma mai in serios imi dau o parere. Daca al doilea concurs de maraton este Swerin asa cum am aflat eu astazi, aici aveti undeva peste 1.100 km . Tot astazi am citit un comentariu al dumneavoastra din care am sa pun aici o particica :

  ”Eu personal am linia saly super porumbei 100-700 km
  Fii-frati-nepoti- fam “hermeselor”super 600-1000 km
  Familia ‘STRONG” frati nepoti-stranepoti 600-1000 km
  Familia “FLIGHERUL” FRATI-FII-NEPOTI-SUPER DE LA 600-1000 KM
  Familia “CEHA” frati-fii-nepoti super porumbei 600-1000 km.
  Familia”613″ frati-fii-nepoti super porumbei 600-1000 km
  Din toate aceste 6 famili am din fiecare peste 10 porumbei cu bareme,cei mai multi in expozitile nationale,si foarte multi au iesit..”

  In acest caz cum o sa procedati, aveti nevoie de familia nr 7 ?

 11. Ionut,

  Eu am achizitionat porumbei din mai multe crescatorii, nu toti sunt pentru maraton de peste 1000 km, intr-adevar unii au confirmat ca pot face fata si la maratoane de peste 1000 km.

  Probabil ca cel mai convenabil pentru realizarea normelor sunt maratoanele de 800-900 km, sa clasezi o etapa este eccesibil pentru multi, dar sa faci norma e mai greu.

  Eu nu m-as hazarda sa fac declaratii ca pot si la peste 1000 km, depinde de conditiile meteo, de porumbeii pe care ii, de pregatirea porumbeilor pentru maraton, sa pregatesti un porumbel pentru o etapa de maraton este o alta mancare de peste, nu se compara cu etapele de viteza demifond poate chiar fond.

 12. Mai in gluma mai in serios Dl Dinu eu am dat km pina la cit au zburat porumbei mei,adica pina la 1.000 km nu puteam sa scriu ca am zburat 1.300 de km.
  Dar asta nu inseamna ca daca am zburat pina la 1.000 km porumbei mei nu pot sa claseze si la 1100 km.
  Un porumbel de maraton care claseaza de la 900-1.000 km cu siguranta v-a clasa si la 1100km.
  Majoritatea porumbeilor din matca mea sint peste 1.000 km
  Herman Brikmann 1300 km la barcelona
  Hary Wijnands peste1.000 KM
  Van der Wegen peste 1.000 km
  G.BR.Kjuipers peste 1.000 km
  N.v.Paesen peste 1.000 km
  Jan Arden{adevarati porumbei de maraton}
  Van Roy
  H.V.Riell
  R.Hermes.
  jelema-jelema
  Bertus Timer
  Gbr.Saya
  Braakhuis
  Emil Maternne
  Jan Theelen
  B.Batemburg
  Jan Kastelijn
  Kipp si Fii
  Ghj.Bijenhof
  Freialdenhofen u.Sohne
  Lotar Lesmeisters
  Etien Devos
  Werner u.Bernd Kreuer
  Stichelbaut
  Van Hee
  S.Toye
  Si mai am matca de la 100-800 km
  Jansenn
  D.Mathis
  Verstraete
  Gaby.V.D.Nabelle
  Schellens
  Herbots
  Nolmans Maarten
  Jos Thone
  Roosens
  Houben
  Gus Cristianes
  An investit in matca peste 70.000 mii euro .
  Foarte multi din acesti porumbei originali din matca sint dati imprumut pe la prieteni.
  De 3 ani zic ca nu mai cumpar nici un porumbel pt matca dar….
  in fiecare an investesc mii de euro in porumbei,anul acesta am cumparat de la Fam Toth,Gyani Antonescu,Sandu Cazacu,Raimund Hermes,Gaby.v.d.nabelle.
  Din 20 de pasari ce am adus in 2014 doar 6 mi-am oprit iar restul am dat la prieteni sa scoata pui din ei.

 13. Ar trebui ca Mari Campioni sa se gândească si la cei mai mediocri , sa nu uite ca datorită si nr lor de porumbei fac punctaj, e ușor sa vb cand esti sus , pe val!multi crescători nu au porumbei de 1000 km in sus, asa ca ar trb sa fiti mai indulgenți , ar fi mai ok pt toata lumea!

 14. Lucaci esti foarte prost informat au fost 4 persoane,Tunduc Marius,Blaga Sorin,Vancea Flavius,Bondar Andrei. …
  Sorin, te rog sa nu proliferam din nou comentariile de pe alte site-uri. Chiar daca uneori ai dreptate nu inseamna ca putem sa etichetam pe ceilalti, daca unii o fac nu inseamna ca toti trebuie sa o facem.
  Intr-adevar la sedinta am participat si eu si a venit si Sorin Blaga cam dupa o o ora jumatate sau poate chiar doua. Fildan Ionut nu a putut participa din motive personale. Asadar Am fost 3 la inceput si a venit si al patrulea mai tarziu.

 15. D-le Sorin, stiam ca doar 3 persoane pot fi prezente, asa ati facut voi anuntul(3 persoane din fiecare judet) inseamna ca Bihorul a fost priviligiat. Da, am spus Ionut Fildan, deoarece el e tehnic, si el cunoaste mai bine regulamentul. Daca tiaduci aminte, in anul 2009 sau 2010 au fost porumbei in Bihor cu trei fonduri clasate, si totusi fara norma (lipsa km) stiai asta d-le Sorin?
  Asta a fost argumentul meu in legatura cu d-l Fildan.
  In rest mult succes d-le Sorin.

 16. in primul rand as vrea sa specific ca.Sorin di comentariul de mai sus nu are nimic cu persoana mea Ionut eu am fost prezent la intalnirea cu zona cu o intarziere de aproximativ 2 ore pt ca la ora 18 aveam programata sedinta de comitet director al AC Voiajorul Bihor pt Domnul Habaci dumneavoastra dupa Bambergul catastrofal din 2012 erai nemultumit de ce se duc porumbei la+900 cand norma FCPR prevede +800 acum zici ca zburam mare fond eu am sustinut aceasta etapa de +800 stiind ca a doua etapa va fi indiferent de locatie peste 950km la primul crescator avand in vedere ca la noi 1 din 10 maratoane este cu vant din spate este mai greu sa recuperezi porumbeii in doar doua saptamani (la mine conteaza mai mult porumbeii decat reclama)in rest sper sa avem un an bun tuturor si sa ne vedem la toate cele trei maratoane

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.