Concursuri porumbei voiajori – Să lansăm sau să nu lansăm

Enumerăm următoarele situații în care porumbeii nu trebuie lansați:
1.Vizbilitatea este mai mică de 5 km.

2.In timp ce plouă

3.Vremea foarte mohorâtă, cu un plafon noros de altitudine scăzută, ceaţă sau furtuni cu descărcări electrice.

4.Vânturi puternice din faţă, cu viteze mai mari de 36km/h

5.Temperaturi foarte ridicate: 35°C sau mai mult pentru păsările mature şi 30°C sau mai mult pentru păsările tinere.

6.Vânturi puternice cu ploaie abundentă de-a lungul liniei de zbor.

7.Natura foarte calmă, sugerând că ceva nu este bine

8.Când porumbeii stau foarte liniștiți în interiorul mijlocului de transport şi dau de înțeles că ceva este complet greșit.

9.Când sunt prezente inversiuni atmosferice.

10.Dacă există turbulenţe foarte mari în câmpul electromagnetic al pământului şi în același timp sunt prezente alte efecte negative.

11.Când porumbeii nu au avut destul timp de odihnă după sosirea la locul de lansare.

12.Dacă lansarea este prea târziu după amiaza.

13.Dacă păsările nu au șanse rezonabile de a ajunge acasă în ziua lansării, excepție făcând zborurile de distanţă lungă.

Sursa Manualul de lansari, Steven van Breemen

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

4 thoughts on “Concursuri porumbei voiajori – Să lansăm sau să nu lansăm

 1. RASPUNS CORECT: CAND PORUMBEII SUNT DE PROASTA CALITATE, restul e can can si povesti la gura sobei, ori in situatia de fata la un gratar, cafea.
  Domnilor, un mare campion din Vladimerescu spunea: ” indiferent de ora de lansare, schimbarea de directie, plan de zbor anual schimbat, tot aia se bat an de an, restul sunt tot povestitori” si asteapta sa numere “boboci”.
  Singura problema e cu ploia, sa nu ploua, vant din fata … adevarata etapa, canicula … porumbei de super calitate cu antrenori pe masura.
  Maine sper ca noi Bihorenii sa avem vant din fata si caldura de peste 25 de grade, daca va fi asa cu siguranta va pot da 3 nume de crescatori cu pasari in primii 10 pe concurs si deasemenea pot linistit sa dau 2 serii de porumbei in primii 10 pe concurs. Asta inseamna columbofilie, columbofilia e stiinta pt uni si joc de noroc pt altii … daca, daca … . Voi stimati cititori din ce categorie faceti parte? Din cei cu scuze sau din cei care invata din esecuri, noteaza, citeste, vorbeste se pregateste. Sper sa fiti din ultima categorie, cu respect pt cei vrednici de respect.

 2. In sfarsit o etapa echitabila din punct de vedere al vremii, vant din fata usor, temperatura optima de zbor. Cel mai bun sa castige!
  Probabil daca toate etapele ar fi asa s-ar putea vedea porumbeii constanti si crescatorii constanti.

 3. Felicitari, in cele din urma avem si noi o lansare, la o ora decenta. Felicitari celor care au hotarat aceasta ora, mult succes va doresc.
  La aceasta etapa vom vedea “meseriasi”
  VIVA SCHWEERING, VIVA MADONA, VIVA BARCELONA

 4. Da?? oare?? si cum e cu doua lansari intr o saptamana?? sau cu lansare dimineata cand nu erau nici macar 9 grade? ALOOO, lansatoru de la Cegled??.Am avut o etapa super…BOMBA…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.