Este lumea aceasta intr-adevar nebuna? – Ad Schaerlaeckens

In zilele acestea ne-am urat fiecare cei mai bun si deasemeni “pace pe pamant”. Dar cuvintele “pace pe pamant” nu mai exista in vocabularul meu. Ne-am spus unii altora “pace pe pamant” timp de 100 de ani si care este rezultatul? Luati ca exemplu Germania si tarile din jurul Germaniei. Acum sunt prieteni. Dar de ce a trebuit sa moara milioane de oameni nevinovati din ambele tabere atunci? America si Vietnam sunt deasemeni apropiate acum. De ce a trebuit America sa plateasca cu aproape 100.000 de oameni buni, iar Vietnamul cu mult mai multi? O lume stupida!

BALENA

In decembrie 12, 2012 o balena lunga de 12 metri a fost gasita pe plaja in Olanda. Un animal de 12 metri lungime a fost gasit in ziua 12, a lunii a 12, al anului 2012?

Intr-adevar, dupa ce animalul a murit pe plaja au avut loc demonstratii, discutii si chiar ministri din guvern au intervenit. Totusi o balena nu este un peste adevarat, m-am intrebat de ce milioane de pesti sunt prinsi si omorati iar pentru acest peste s-a facut atat de multa forfota. La fel se intampla si cu pasarile. Cat de mult mi-as dori sa elimin cativa ulii din zona mea. Acestia imi prind si-mi mananca porumbei si nimanui nu-i pasa. Dar daca te prinde cumva politia ca ai omorat un uliu, ai dat de belea. A mai fost un caz: constructia unei autostrazi. A trebuit sa se opreasca deoarece s-a descoperit o specie rara de muschi pe locul unde trebuia sa fie construita autostrada. Costul total al intreruperii lucrarilor la autostrada: 300.000 euro.

BANCHERUL

Cateodata ma intreb daca nu cumva lumea aceasta a innebunit. Un bancher din Anglia. Nu si-a facut datoria la locul de munca, a fost concediat si… a luat 12 milioane de euro. Initial, banca, a vrut sa-i dea doar 7 milioane, dar el nu a acceptat. Poate reusesc sa scot mai mult.

Editorul unei reviste columbofile in care scriu a vrut sa vorbeasca cu mine.

Editorul: “Am aflat ca niciunul din abonatii nostri nu citesc pagina trei. (La pagina trei este articolul meu). Articolele tale au devenit plictisitoare si sunt o rusine pentru revista, Am auzit zvonuri cum ca pagina trei ar atarna pe peretii toaletelor lor, poti sa ghicesti cu ce scop, daca vrei. Asadar te rog frumos sa te opresti din scris.”

AS: “Daca spui tu, dar am o singura intrebare. Cati bani valoreaza?”

Editorul: “Ce zici de 500.000 euro? Nu e prea rau pentu un angajat care nu-si mai face treaba.”

AS: ”Hmm. Ar trebui sa plusezi. Ce zici de 700.000 euro?” Pentru suma aceasta as inceta sa mai scriu. Oamenii din sistemul bancar care isi neglijeaza atributiile din fisa postului sunt rasplatiti, de ce sa nu fiu si eu?

NEBUN DE-A BINELEA

Este chiar alarmant ce se intampla astazi. Ne-am pierdut toti simturile noastre? De exemplu, fotbalul. Unii jucatori castiga milioane pe an intimp ce singurul lucru bun pe care il fac este sa incalzeasca banca de rezerve. In Spania, nebunia este totala. Cluburile de acolo au datorii de milioane de euro. Dar totusi vin si ne cumpara cei mai buni jucatori pe sume imense si deasemeni le platesc niste salarii gigantice. De unde fac rost de acesti bani? De la banci. Dar si bancile au ajuns aproape de faliment. De unde i-au bancile banii? De la guverne. Dar si guvernul este aproape de faliment. De unde fac rost de bani? Noi le dam banii: Olanda si Belgia. De unde fac rost de bani guvernele noastre. Guvernele fac rost de bani de la noi, de la platitorii de taxe si impozite. Asa ca ne pierdem jucatorii pe care ii indragim cu ajutorul banilor nostri.

LEO HEREMANS

Porumbeii lui Leo Heremans sunt cautati astazi. Sunt in intreaga lume. Iar cand porumbeii sunt cautati, lucruri stranii se intampla. In aceasta iarna, singura revista columbofila, olandeza, este plina de reclame cu columbofili care detin pasari Heremans si care doresc sa vanda pui din acestia. Se pare ca toata lumea are pasari de la LEO. Entuziasm pentru o familie anume de porumbei a existat totdeauna, dar nicioada nu existat un asemea entuziasm. Am fost la Leo acasa de vreo 4 ori in saptamanile trecute. Nu am reusit sa bem o cafea relaxat datorita telefonului care suna intruna. Toate apelurile erau in legatura cu porumbeii. In unele reclame erau postate poze mari cu Leo, iar ei spuneau ca Leo a concurat atat de bine datorita faptului ca Leo le-a data porumbeilor produsele lor. Adevarul este, si stiu sigur, ca Leo nu a dat pasarilor sale niciunul din produsele promovate de acestia.

SUCURSALELE

Recent am fost abordat de 3 columbofili care aveau o gramada de porumbei Heremans. Toti trei mi-au cerut sa le gasesc clienti pentru puii din acele pasari Heremans. Pe de alta parte sunt numerosi columbofili pe internet care cer pasari originale Heremans. Nu pot sa nu ma gandesc ce mi s-a intamplat in 2005. Un columbofil a venit la mine sa cumpere cativa pui. L-am lasat pe el sa aleaga, repede cosul sau s-a umplut cu 6 pasari, I-am dat pedigreele si apoi a plecat. Dupa ceva vreme, a venit din nou la mine. A uitat oare ceva? Nu uitase nimic. In masina a inceput sa studieze pedigreele celor 6 pasari pe care i le vandusem si a descoperit ca unul din pui era de la 04-124, reprodus de Heremans Ceusters. Devreme ce nu a auzit de acest nume m-a intrebat daca ar putea avea un alt pui in locul acestuia.

M-a facut sa ma gandesc la o vizita pe care i-am facut-o lui L. Claessens cu niste taiwanezi in urma cu ceva vreme. Le-au placut pasarile, nu erau nici scumpe atunci dar nu au cumparat nimic pentru ca nu auzise de numele Claessens. Ma intreb oare daca acestia taiwanezi nu au avut nopti nedormite mai tarziu. Binenteles ca barbatul care nu vroia puiul reprodus din masculului Heremans, a primit un altul. Dar asta-i nu e totul. Acest columbofil este unul din cei trei columbofili care pretind ca sunt un fel de “sucursala” a lui LEO, devreme ce detine peste 60 de porumbei originali Heremans. Acel 04-124 a fost unul din cele 6 pasari pe care le-am luat de la LEO in 2004. A fost singurul care s-a dovedit a fi un bun reproducator. Dar… Cand unul din 6 pasari aduse de mine, unul este intr-adevar bun, atunci s-a meritat si intr-adevar am avut succes.

Realitatea este ca si Leo reproduce porumbei rai (rebuturi). Dar din pacate nimeni nu a observat acest lucru pana acum in afara de Heremans insusi.

Desi nu sunt sigur ca va citi cineva acest articol, va doresc tuturor un an 2013 sanatos si fantastic ! Deasemeni va doresc sa castigati multe premii (curse). Exceptie fac columbofilii impotriva carora  concurez.

 

Autor: Ad Schaerlaeckens

Traducere: Andrei Bondar

© Ad Schaerlaeckens

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.