FCPR – Material VIDEO de prezentare a columbofiliei in scoli – Dam startul saptamanii “Scoala altfel” !

In perioada 07 – 11 aprilie 2014 in toate scolile din Romania activitatea scolara va fi dedicata activitatilor educative extracurriculare si extrascolare, in cadrul programului Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Urmare participarii la videoconferinta cu dl. Remus Pricopie Ministrul Invatamantului din Romania si cu inspectorii generali din cadrul Inspectoratelor Scolare Judetene, dl. ministru a apreciat initiativa Federatiei Crescatorilor de Porumbei din Romania si a recomandat inspectoratelor scolare sa sprijine programul nostru de promovare a columbofiliei in scoli.

In data de 16.03.2014 la Bran s-a desfasurat o prezentare pentru cei care doresc sa se implice in promovarea columbofiliei in scoli.

Astfel, s-a recomandat asociatiilor care doresc sa contacteze Inspectoratul Scolar Judetean si sa depuna adresa scrisa conform modelului postat pe internet pe site-ul FCPR. Daca relatiile personale cu inspectorul scolar sau directorii de scoli sunt foarte bune, se poate renunta la forma scrisa.

Anterior zilei programate pentru prezentare va recomand sa vizitati fiecare locatie si sa verificati:

–      Numarul de persoane care incap in sala. Este recomandabil a se folosi sala de festivitati a scolii datorita numarului mai mare de elevi care pot participa

–      Existenta unui videoproiector, instalatie sonorizare: boxe si microfon. Verificati vizibilitatea pe ecramul videoproiectorului. Daca se foloseste un calculator din scoala va rog sa verificati daca are instalat program pentru rularea filmului de prezentare (descarcati filmul anterior prezentarii). Daca nu se conecteaza direct la videoproiector tastati concomitent Fn si F5 de cateva ori si calibrati ecranul. La modelele vechi trebuie sa reglati si sensibilitatea din videoproiector

In ziua prezentarii va recomandam urmatoarele:

–      Tinuta casual

–      Sa ajungeti cu minim 15 minute inainte de ora stabilita

–      Sa rugati invatatoarele sau dirigintii sa insoteasca elevii la prezentare pentru asigurarea linistii in sala

–      Sa stati intotdeauna in fata elevilor, evitand scaunul. In momentele in care observati ca sala incepe sa-si piarda din interes este ideal sa va schimbat pozitia pentru a capta atentia vizuala a elevilor si sa mergeti printre ei, in special in zona celor care vorbesc intre ei.

–      Prezentarea trebuie sa inceapa cu descrierea porumbelului voiajor. In timp ce vorbiti aratati elevilor capul, aripile, etc ale unui porumbel adus special pentru aceasta prezentare. Continuati cu detalii legate de domesticirea porumbeilor, crescatoriile pentru porumbei, inmultirea porumbeilor prin oua, atasamentul dintre porumbei si columbofili, rolul porumbeilor in cele doua razboaie mondiale, antrenarea porumbeilor, detalii legate de imbarcarea la concursuri (evitati descrierea foarte amanuntita), transportul porumbeilor, eliberarea, zborul porumbeilor catre casa si pericolele de pe drum, orientarea porumbeilor, timpul de sosire, viteza medie de zbor, intocmirea clasamentelor (evitati detaliile foarte tehnice), expozitia nationala si festivitatea de premiere.

–      In timpul prezentarii video interveniti foarte rar la microfon

–      Dupa prezentarea video elevii pot tine in mana porumbei (atentie sa nu-i scapati in sala deoarece prezentarea se va termina cu o mobilizare generala pentru capturarea porumbelului scapat si in goana colectiva dupa evadat copii pot cadea sau distruge obiecte de decor)

–      Invitati in fata salii directorul, invatatorii si dirigintii prezenti si oferiti acestora Diplome pentru sustinerea promovarii columbofiliei

–      In final este ideal daca aveti 5 – 10 porumbei pe care sa-i eliberati din curtea scolii impreuna cu elevii.

–      Transmiteti catre mass media locala, site-urile cu profil columbofil fotografii realizate in timpul prezentarii si un material scris.

Va doresc mult succes

Membru CD al FCPR – responsabil promovare

Viorel Marian DRAGOMIR

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “FCPR – Material VIDEO de prezentare a columbofiliei in scoli – Dam startul saptamanii “Scoala altfel” !

  1. Frumoasa initiativa dar nu stiu cati o sa se apuce de porumbei,mai ales cei care stau in orase!La mine in oras (Targu-Jiu) nu am auzit de aceasta initiativa…
    Succes

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.