Hrana porumbeilor voiajori cand cresc pui

Porumbeii voiajori sunt parinti dedicati cresterii puilor lor, acestia fac multe sacrificii in asi creste puii, daca esti atenti vei observa cat de mult se consuma un porumbel de matca cand creste puii, mai ales ca la un moment dat femela depune oua iar si este mai putin implicata lasand cea mai mare parte din sarcina de a creste puii masculului.

Hrana administrata porumbeilor voiajori trebuie sa fie una bogata caloric, diversificata (cat mai multe seminte), bogata in proteine si carbohidrati. Ceea ce fac eu este sa suplimentez cu seminte mici, grit, vitamineral si tovo.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Hrana porumbeilor voiajori cand cresc pui

  1. Salut andrei , care sa fie problema daca părinții nu prea hrănesc puii sau daca puii raman cam inegal? Puii nu plâng in cuib iar trat de trico părinții au primit si iarna dar și când au avut ouă, mâncare la sac 12 tipuri de semințe, grit , vitaniemral, verdeata

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.