Marius Tunduc si-a deschis blog

Mult timp am stat pe gânduri dacă să fac sau nu acest blog, dacă voi avea sau nu timpul necesar să-l administrez ținând cont că în viața mea nu am administrat nici un site. Și totuși iată-mă aici scriind prima postare pe blogul meu (www.tunduc.ro).

Trăim o perioadă în care iternetul cucerește redută după redută a tradiționalismului. Acest lucru are efecte bune și … rele. Citesc și eu la fel ca voi site-urile de profil columbofil și nu numai și am constatat expansiunea articolelor defăimătoare, a minciunilor și a frustrărilor. O serie de ,,ipotenți,, probabil departe de reușita vieții, reușesc în spetele monitoarelor să devină adevărate vedete ale unei columbofilii virtuale. Majoritatea site-urilor î-și întrețin audiența pe scandal și acuze mincinoase, majoritatea postate astfel încât atacarea lor în justiție să fie foarte greu de făcut, iar apoi cu ajutorul comenturilor postate de nik-nameuri să desăvârșească ,,operele,,.

În viața de zi cu zi, priviții în față, urmăriți-le expresia feței, mimica, gesturile. Dacă mergeți la ei acasă vedeți faptul că sunt niște marginalizați: de părinți de soție, de copii. Aici pe monitor, în lumea virtuală e scăparea lor, alături de pedofili, de bolnavi ascunși, de urâți, de ne-iubiți. Motivele acestor acțiuni stau de multe ori ascunse în perioada copilăriei acestora. Poate au fost abuzați, violați, bătuți, stigmatizați de colegii de clasă. Poate așa s-au născut ….

Lucrurile astea sunt interesante pentru că acoperă și golul posturilor de calitate, a posturilor despre columbofilie cu adevărat. Câte articole cu adevarat instructive ați citit pe net-ul românesc în ultimii ani? Câteva nu-i așa! Nu vați sătuart de interviuri clișeu în care intervievații răspund aceleași lucruri. De ce fac asta? Pentru ma majoritatea fie ei și campioni nu știu cu exactitate cum au ajuns campionii, pentru că au folosit un program de zbor tip și gata. Iar cei care mai știu câte ceva …. păstrează secretul perfomanței care le aduce campioni, faimă și … bani. Uitând cu desăvârșire un lucru… învinșii, ieri, azi, mâine, masa asta de crescători care încearcă an de an, se vor sătura într-o zi să tot fie învinși și … vor renunța.

Vei spune, că trebuie să-și cumpere porumbei, că nu se pricep, că …. o mie de motive pentru care sunt perdanți. Și ele sunt culmea adevărate. Dar… tu CAMPIONULE ar fi bine să te gândești ce iubești mai mult: porumbeii și concursurile sau rezultatele, faima și … banii. Dacă iubești prima categorie atunci trebuie să înțelegi faptul că pentru a avea concursuri este nevoie de columbofili, și pentru ai stimula este nevoie să ,,da-i din casă,, atât informații cât și câțiva pui valoroși în fiecare an, pentru a-ți întări concurența. Da, da concurența ta și asta cu scopul nobil de da un viitor columbofiliei. Dacă iubești doar a doua categorie lucurile sunt iremediabile. Vei face tot ce poți ca restul să rămână mici pentru ca tu să pari mare. În realitate ești mare pentru că ceilalți sut mici.

Nu voi uita niciodată cele spuse de colegii mei mai în vârstă despre profesorul Coste Octavian, care în anii de glorie, dădea lecții la sediul asociației celor interesați despre tratarea diferitelor boli, și despre pregătirea porumbeilor. Exemplu de altruism!!!

Astea sunt câteva dintre motivele pentru care am deschis acest blog. E nevoie de calitate în columbofile pentru ca această pasiune să devină mai frumoasă zi de zi.

Blog Marius Tunduc: www.tunduc.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Marius Tunduc si-a deschis blog

  1. buna ziua domnu marius tunduc .ma numesc Bunescu Iulian din olt crescator colunbofil.f.c.i.vreau sa va aduc la cunostinta anumite lucruri.mi sau anulat etapele in tara la porumbei ,din cauza sistemului de in barcare ,pentru ca pe foaia de club nu scrie ,cat,si este can,dar si in anul 2012 tot pe acest sistem de in barcare am in barcat si tot can scrie. cum este asa posibil sa_mi anuleze etapele de ce cei care fac clasamentele nu au anuntat din primele etape si anunta la 8 etapa ca au vazut ca au norme porumbei cum este asa posibil,va cer parerea domnu marius tunduc va rog frumos loati masuri,va rog datimi un bip nr.0765300453 si va sun eu sa va pot explica mai bine va rog frumos

  2. Domunul Marius va rugam din suflet vorbiti cu domnul gatejescu florin sa ne aprobe derogarea privind cluburile bailesti si plenita sa zburam concursurile fond&maraton cu judetele mehedinti sh gorj pentru ca e batae de joc sa zburam cu valcea ,argesul jedete care au 200km inantea noastra isi fac clasari pe spinarea noastra. Ori e un sport ori o afacere asa numita columbofilie seamana mai mult a afacere. Va rog din suflet sa luati o masura pana marti 25.03.2014 cand se va lua hotararea in cadrul unei sedinte masluita de la inceput

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.