Medicamentele si porumbeii

In ultimul timp am auzit tot mai multe pareri cum ca ar fi bine sa reducem si chiar sa evitam sa administram medicamente porumbeilor. Acest lucru are, binenteles, urmari.

Daca noi ne-am obisnuit porumbeii cu medicamente, si acum vrem sa le scoatem de tot acest lucru nu cred ca poate fi realizat.

Eu cred ca acest lucru trebuie facut treptat, medicamentele trebuie inlaturate treptat, adaugand  alte lucruri care ajuta la cresterea imunitatii.

Pentru mine e foarte important  sa le asigur porumbeilor mineralele necesare, mai ales ca nu zboara afara, inca ceva ce s-ar putea face ar fi sa le dam ulei de usturoi sau chiar usturoiul il putem zdrobi il putem pune in apa de baut sau il putem imprastia peste mancare.

Eu anul acesta am optat doar pentru tratamentul pentru infectii respiratorii, singura problema din anul acesta, dar sper ca sa o fi terminat.

E bine de stiut ca tratamentul pentru paramixoviroza este indicat sa se faca in continuare pentru a da porumbeilor tineri si mai batrani imunitatea necesara impotriva acestei boli.

Si inca ceva, hrana pentru porumbei sa fie pastrata in locuri curate si ferite de soareci si sobolani, pentru a evita boli ca salomoneloza.

Ce credeti e bine sa le administram medicamente porumbeilor?

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.