Modalitati de hranire in timpul sezonului rece

Cand vine vorba de modul de hranire al porumbeilor voiajori in timpul iernii in primul rand trebuie sa vedem cum stam cu procesul de naparlire. Daca ai finalizat sa u mai ai putin poti incepe sa hranesti cu hrana usoara (dieta sau super dieta, oriz sau orzoaica).

Mai intervine un factor, si anume, daca porumbeii ies regulat la zbor si iarna, atunci e clar ca poti dai o mancare 50% dieta (orz orzoaica) si restul porumb sau amestec la sac.

Tot iarna este bine sa facem si postul negru minim 3 zile. Si dupa sa mergem 1-2 luni cu dieta, daca in acest timp porumbeii nu sunt imperecheati sau daca imperechezi si clocesc doar ouale fara sa scoti pui. Daca scoti pui atunci va trebui sa hranesti mai puternic.

Stiu crescatori care pana aproape de primele etape dau orzoiaca sau orz porumbeilor si zboara bine. Ce sa mai zicem de belgieni si olandezi care prefera acest mod de hranire.

Este important sa intelegem ce este bine pentru porumbei si sa nu intervina “mila”, ideea este sa te tii de plan indiferent de cat de infometati vor parea porumbeii, mai ales in primele zile de la inceperea hranirii cu hrana usoara.

Mai jos aveti un alt clip video pe canalul de youtube:

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

3 thoughts on “Modalitati de hranire in timpul sezonului rece

  1. Renunta la geamuri si pune plasa in fata andrei si vei scapa de praf porumbeii vor fi mult mai sanatosi

    1. Vara si toamna asa au fost, si tot era praf. Daca fas geamurile deschise am umiditate multa, curenti de aer. Aceste crescatorii sunt favute in asa fel sa stea geamurile inchise. Praful il limitezi daca are unde sa se ascunda. Si daca faci curat des. Probabil voi taia podeauna 1-2 cm latime dintr-un capat in altul.

  2. O zi minunata tuturor,Incep cu trecutul termin cu prezentul,Profesori sint peste tot mai putini sint aceia cu rezultate gen campioni nationali FNCPR la viteza din judetul PH dar constat ca cel mai des profesori de viteaza sint in judete care in general majoritatea crescatorilor concureaza pentru categoria maraton,(sa fie oare simpla coincidenta?),In general crescatori din zilele e astazi cauta info de la campioni care au rezultate cu adevarat precum si cumpararea porumbeilor pe licitati care pur si simplu preturile sint artificial crescute de proprietari siturilor in strinsa legatura cu proprietari porumbeilor in cauza( iarasi coincidenta?)Nu inteleg decit sa am numele Abraham (fictiv bineteles in comentari) preferabil cred ca este Anonim,Urmaresc in centralizari FNCPR asa spusi elevi ai profesorilor X,Y,Z la categoria maraton sint suprins(coincidente strani?),Cum se face in toate reportajele campionilor nici unul nu detaliaza tot planul in plus evita anumite intrebarii,mai spectaculos este interviul celor 2 staruri columbofile la expo provinciala Moldova cind reporterul(de aperciat) pune intrebari capcana unuia intre ei si acesta raminde blocat(sa fie iarasi coincidente?);in fine revin la actualitate.De pe data de 22 octombrie inchis porumbei pe sexe toata iarna pana pe data de 20 martie inchisi total,puii nu participa toamna la niciun antrenament sau concurs personal sau cu asociatia ,nu cred in formule naturiste nu vad medicamente (exceptie viermi intestinali ,paraziti externi si vacin de paramixo) din luna august pana in luna aprilie nu practic postul negru cu porumbei(saraci) citesc mult cred putin si fac ce stiu eu(eu sint profesorul meu),omor multi de la reproductie ce alti ai vand pe situri de licitati pentru a recupera investitia(sa fie o coincidenta ce cumparati pe licitati?);Acum revin la prezentul trecut cu toate acestea nimic nu ma impedicat sa fiu loc ? maraton tineret si actualitate loc ? maturi maraton.Va doresc o iarna minunata 2020-2021

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.