NEWVAC LS79

Vaccin viu, liofilizat, monovalent contra bolii de Newcastle -Pseudopestei aviare.

Compozitie

Suspensie de virus Newcastle lentogen – tulpina LS79 obtinuta pe embrioni de gaina, reprezentata de lichid alantoamniotic.

Indicatii

Newvac LS79 se foloseste pentru prevenirea si combaterea bolii de Newcastle, prin adminstrare in special, la prima si a doua vaccinare a porumbeilor ( si a speciilor receptive: respectiv gaini, curci, fazani, bibilici, potarnichi si prepelite).

Mod de adminstrare si doze

Vaccinul se poate aplica, atat individual, pe cale oculo-conjunctivala, intramusculara, nazala cat si masal, prin intermediul apei de baut sau pe cale aerogena.

In vederea administrarii pe cale subcutanata sau intramusculara, fiecare doza vaccinala se reconstituie in 0,2 ml diluant, iar pentru administrate pe cael oculo-conjunctivala sau nazala, doza vaccinala se reconstituie in 0,1 ml diluant.

Aplicarea pe cale aerogena se face sub forma de spray, folosind ca diluant apa potabila in cantitati diferite, in functie de aparatura folosita.

Vaccinarea in apa de baut se va face dupa o dieta hidrica de 2-3 ore, folosind apa potabila fara substante biotice.

Contraindicatii si precautii

Sterilizarea instrumentului folosit la vaccinare se va face numai prin fierbere. In vederea asigurarii dozajului la administrarea oculo-conjunctivala si nazala se va verifica asigurarea a 20 de picaturi pe ml de vaccin. pentru asigurarea eficientei vaccinarii pe cale oculo-conjunctivala sau nazala se va instila cate o picatura de vaccin in ficare sac conjunctival sau in fiecare fanta nazala. Vaccinarea va fi urmata de un tratament antistres de vitamine si, dupa caz, cu antimicrobiene, in functie de conditiile de management si de intensitatea reactiilor postvaccinale. Pasarile cu boli nutritional-metabolice, parazitare sau contaminate cu germeni conditionat patogeni pot avea un raspuns imun necorespunzator.

Reactii post vaccinale

Dupa vaccinarea pe cale aerogena a efectivelor contaminate cu germeni conditionat patogeni pot aparea reacctii postvaccinale tranzitorii de intensitate redusa.

Timp de asteptare: Pentru carne 7 zile de la ultima vaccinare.

Producator: S.N, Institutul Pasteur S.A

Distribuitor: S.C. Farmavet S.A.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.