Porumbei Voiajori – Baie porumbei

Sambata 01.02.2014 am lasat porumbeii sa zboare, sa se mai dezmorteasca putin, mai mult i-am lasat sa faca si o baie mult asteptata. Obisnuiesc sa ii las sa faca baie o data pe saptamana in extra sezon.

In timpul sezonului porumbeii fac baie miercurea (sau martea), depinde de cum ajung la ei. Baia este un indicator al sanatatii porumbeilor pe care ar trebui sa-l folosim toti. Un porumbel sanatos nu va sta pe ganduri daca sa faca sau nu baie; La noi in vest sambata a fost vreme frumosa, soare si cateva grade cu plus. La mine in zona nu ataca asa de puternic uliul ca si in alte zone, desi stau la margine de sat. Asa ca porumbeii sunt lasati sa zboare oridecate ori sunt in sat (in special in week-end). Ma numar printre putinii care pot sta mai linistiti cand vine vorba de rapitori.

In apa ar fi bine sa puneti sare de baie (badesalt), sau daca nu aveti puteti pune sare de bucatarie. Iar cand e rece sa puneti apa mai calduta, desi eu le-am pus apa de la robinet (fara sa o mai incalzesc si a fost bine).

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.