Porumbei voiajori: Klaas Krom un adevarat columbofil

Cateva remarci ale campionului Klaas Krom:

 • “Un campion trebuie sa renunte la pasarile bune. El trebuie sa le pastreze doar pe cele foarte bune.”
 • “Crescatorul care administreaza prea multe medicamente isi va ruina porumbeii pentru totdeauna”
 • “Pentru a fi cel mai bun trebuie sa nu fi satisfacut niciodata”
 • “Daca iti petreci doar o ora pe zi cu porumbeii tai, nu poti deveni un super-campion”
 • “Intr-o cursa, trebuie angajati doar acei porumbei care sunt atat de sanatosi, atat de motivati incat sunt in stare sa castige un loc 1. Ceilalti ar trebui lasati acasa.”
 • “Motivatia, atat a porumbelului cat si a crescatorului, este cuvantul magic in sportul columbofil modern.”

Mai multe informatii gasiti pe porumbei.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

5 thoughts on “Porumbei voiajori: Klaas Krom un adevarat columbofil

 1. Mi se pare fantastica prima afirmatie: “Un campion trebuie sa renunte la pasarile bune. El trebuie sa le pastreze doar pe cele foarte bune”.
  Salutari tuturor, Adrian

 2. Mi se pare cam greu sa renunti la idei “deviante” – ca porumbelul ala provine din ta ta ta ta… As opta pentru selectia la mana a exemplarelor perfecte – si mers in continuare pe ele. Se pot alege mai multe tipologii – robust, fin si ager etc., adica mai multe tipuri de porumbei pot fi buni la mana. Matca mea e in mare parte alcatuita di porumbei buni la mana, sa vedem rezultatele cu puii. Ciao Andrei, o zi buna

 3. Felicitarile mele pentru domnul Klaas Krom un adevarat campion bine spus Un campion trebuie sa renunte la pasarile bune. El trebuie sa le pastreze doar pe cele foarte bune’ doar asa poti sa devi cel mai bun eliminind porumbei mediocri sau chear pe chei care nu te satisfac pe tine personal
  vad ca din ce in ce oameni vor sa achizitioneze porumbei din ce in ce mai buni pentru a deveni cit mai repede campioni si tin sa ii felicit pe toti cei care iubesc acest sport frumos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.