Porumbei voiajori: Lansarile

“Lansarile servesc la educarea porumbeilor si la dezvoltarea formei f izice, dar facute in exces, le pot distruge forma competitionala”

 

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

One thought on “Porumbei voiajori: Lansarile

  1. Sezonul trecut, poate si din lipsa de timp nu am antrenat atat de mult porumbeii, Faceam la maxim 2-3 antrenamente pe saptamana. Din ce am mai citit unii sustin antrenametele putine unul, maxim doua pe saptamana. IN schimb sunt unii care spun ca porumbeii trebuie antrenati mai des si de la distante mai scurte, 20-30 de km.

    Ce metode de antrenamanete practicati? O lasati mai moale, Ii antrenati mai mult in jurul casei sau ii antrenati cu masina?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.