Porumbei Voiajori – Lotul de zbor 2014

Un clip video cu porumbei voiajori, lotul de zbor pentru anul 2014. In momentul de fata detin un numar de 55 de zburatori, au oau de 10 zile si zboara afara de 1 luna de zile, anul acesta nu prea au atacat rapitoarele.

Din cauza podelei din beton am ales sa pun paie si fan pe podea. Ce credeti e bine ca am pus paie si fan?

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

8 thoughts on “Porumbei Voiajori – Lotul de zbor 2014

  1. Decat sa stea pe beton,mai bine asa.poate ar fi bine pe viitor sa pui gratare.iti arata f bine porumbeii.succes la zbor.

  2. frumos.da este mai bine decat direct pe beton,dar pe viitor poti pune ori gratare ori lemn,placi de pal de ex. betonul este rece si se usuca mai greu gainatul si intarzie intrarea in forma a porumbeilor. mult succes in sezonul ce urmeaza

  3. De saptamana viitoare imi construiesc o noua voliera, de data aceasta la Oradea, o voi construi doar din lemn de brad. Dar nici de data aceasta nu voi apela la gratare. Asa cred eu ca e mai bine, desi acest lucru ma determina sa fac curatenie mai des. M-am gandit sa pun niste hidrofugat pe podea, si probabil ca voi face asa.
    .

    1. edy are perfecta dreptate , anul acesta am observat la citeva perechi de voiajori , frati buni de cuib impartiti in 2 crescatorii diferite : una din lemn [ total ] iar cealalta din beton [ pereti si podea din beton ] , la cea de lemn toti tardivii au ajuns pina in ianuarie [ inclusiv ] sa napirleasca total , iar cea din beton aceiasi frati nu au reusit sa napirleasca decit 4 -5 pene . deci betonul nu este bun la porumbei .betonul tine rece si umezeala la interior , si pasarile nu pot intra in forma prea devreme , si multe altele….

    2. iar pentru crescatoria din lemn pe care o vei face …sfatul meu este sa lasi lemnul la natur……nu baga fel si fel de vopsele , etc. lemnul are potentialul de a respira , de a absorbi umezeala si de a o degaja inapoi in canicula usor usor….podeaua sa fie din lemn bine uscat si cu canturi foarte drepte , pentru a nu aparea in timp rosturi in podea . sfatul meu este sa apelezi la gratare fiindca sunt f. eficiente….

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.