Porumbei voiajori scosi de sub incidenta gripei aviare

O NOUA VESTE FOARTE BUNA

Azi a avut loc la Bruxelles reuniunea presedintilor autoritatilor sanitar-veterinare din tarile membre EU si aici sa decis ca porumbeii voiajori sa fie scosi de sub incidenta gripei aviare.

Asadar nu mai avem probleme datorita focarelor de gripa aviara.

Informatia mi-a fost confirmata de presedintele ANSVSA Romania.

Marius Tunduc

Presedinte F.N.C.P.R

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Un comentariu la „Porumbei voiajori scosi de sub incidenta gripei aviare

  1. Am gasit un comentariu de prin anii 2007 ,cand ,tin minte ,era o epidemie masiva de gripa aviara la noi in tara ( si nu numai ) si stiu ca noi in acea perioada nu aveam voie sa iesim din tara ,zburand numai in interiorul tarii .In acel comentariu sustinut de Dr. Rudi Hendrikx din Belgia susţine că porumbeii nu pot face gripă aviară. „Studiile au arătat că porumbeii inoculaţi cu virus (atît cu varianta cu putere patogenă ridicată, cît şi cu cea cu putere patogenă scăzută), direct în ochi, nas sau în fluxul sangvin, au rămas sănătoşi, nu au transmis virusul mai departe şi nu au dezvoltat anticorpi în sînge. Porumbeii sînt rezistenţi la infecţia cu gripa aviară“, a arătat el. In concluzie ,putem spune ca Gripa Aviara nu afectează porumbeii , nu sunt purtatori si nici nu transmit gripa !?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.