SEDINȚA COMITETULUI DIRECTOR AL ASOCIATIEI COLUMBOFILE „VOIAJORUL BIHOR” – PROCES VERBAL

Astăzi, data de 11.01.2013, au participat la ședință următorii: Tunduc Marius, Vancea Flavius, Sztanyik Ionuț, Micloș Ioan, Blaga Sorin, Fildan Ionuț, Bondar Andrei.

Pe ordinea de zi sunt următoarele puncte:

1. Cooptarea ca și secretar al asociației a dlui Bondar Andrei în locul lui Ionuț Lucaci și cooptarea acestuia din urmă pentru funcția de vice-președinte, modificările urmând a fi supuse votului la prima adunare generală.

2. Stabilirea delegaților la ședința zonală pentru planurile dezbor la fond și maraton.

3. Proiectul planului de zbor la viteză și demifond. Ulterior, planul va fi dezbătut pe centre.

4. Propunerea fostului membru – Vesa Corneliu – ca persoană NON-GRATA în FCPR către Comitetul Director al FCPR, pe motiv de încălcări ale statutului asociației și FCPR. Întocmire dosar.

5. Analizarea costurilor suportate de asociație cu înființarea centrului de îmbarcare Beiuș, de-a lungul perioadei 2010 – 2012, analiza situației din prezent și măsuri luate cu persoanele care au generat această situație.

6. Folosirea mijloacelor fixe si mobile ale Ac. „Voiajorul Bihor” de către terți, în speță persoane cu domiciliul pe raza județului Bihor, care activează în alte asociații columbofile. Impactul asupra asociațiilor cu care se vor semna parteneriate.

7. Analiza propunerii dlui Blaga Sorin cu privire la respingerea oricăror cereri de primire în asociație din partea persoanelor care au creat prejudicii de imagine asociației pentru o perioadă de minim 5 ani.

8. Diverse.

Măsuri luate de Comitetul Director al Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor”:

1. S-a hotărât cooptarea lui Andrei Bondar ca secretar al Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor” și a lui Ionuț Lucaci în funcția de vice-președinte al asociației. S-a votat în unanimitate.

2. Delegația pentru ședința zonală în vederea stabilirii planului de zbor la fond și maraton este format de următorii: Vancea Flavius, Sztanyik Ionuț, Micloș Ioan, Tunduc Marius, Fildan Ionuț.

3. Proiectul privind planul de zbor pentru viteză-demifond. Propuneri pentru a fi discutate pe centre: Torokszentmiklos, Budapesta, Acs, Bratislava, Budapesta, Tabor, Acs, Tabor, Acs, Tabor, Acs, Tabor, Acs, Tabor, Acs.

4. S-a hotărât propunerea fostului membru Vesa Corneliu ca persoană non-grata în cadrul F.C.P.R., în perioada următoare urmând a se întocmi un dosar în vederea transmiterii acestuia către Comitetul Director al F.C.P.R.. De asemenea, se va întocmi un tabel prin care li se va cere membrilor Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor” acordul (prin semnarea tabelului respectiv) privind desemnarea lui Vesa Corneliu ca persoană non-grata.

5. Costurile suportate de Asociația Columbofilă „Voiajorul Bihor” privind înființarea și susținerea centrului de îmbarcare Beiuș în perioada 2010-2012. Suma cheltuită de asociație este de 18.976 lei, suma pierdută prin acordarea de avantaje: 33.223 lei. Persoanele responsabile pentru crearea situației existente la nivelul centrului Beiuș sunt: Domocoș Adrian, Totoi Raul, Popa Florin, Vesa Corneliu, Ciba Marius. Măsurile luate: nu vor fi primiți ca membri în cadrul asociației minim 5 ani, nu vor fi acceptați să folosească mijlocele fixe și mobile ale Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor”. S-a votat în unanimitate.

6. Columbofilii care au fost membri în Asociația Columbofilă „Voiajorul Bihor” și au beneficiat de avantajele oferite de Asociația Columbofilă „Voiajorul Bihor” în perioada 2010-2012, iar acum au decis să se înscrie în alte asociații, nu vor mai putea beneficia de mijloacele fixe și mobile ale asociației. S-a votat în unanimitate.

7. S-a analizat propunerea dlui Sorin Blaga și s-a hotărât ca persoanele respective să nu mai fie primite minim 5 ani în cadrul Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor”.

8. În urma înscrierii următorilor membri din zona Beiuș: Zgârd Viorel, Oprea Vlad, Iștoc Cosmin, Sturz Doru, Mașcaș Florin, Cotuț Iuliu, Sârb Viorel, Monenciu Florin, Sârb Cristian, Lăzău Cătălin, Man Florin, Cosău Leontin, Bidilean Viorel, Oaie Ilie, Balos Ianos, Domocoș Sebastian, conducerea Asociatiei Columbofile „Voiajorul Bihor” a decis ca în sezonul 2013 să existe centru de îmbarcare la Beiuș. Taxa de înscriere în cadrul Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor” este de 1.000 de lei pentru membri noi, începând cu data de 12.01.2013. Cei care au fost depistați că în 2011 au zburat porumbeii din două crescătorii cu coordonate diferite și în 2012 au fost depistați că și-au concurat aceeași porumbei pe o singură crescătorie (plătind o singură taxă către Asociatia Columbofilă „Voiajorul Bihor” și în prezent nu mai sunt membri ai Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor”), Asociația Columbofilă „Voiajorul Bihor” va sesiza Comisia de Disciplină și Comitetul Director al F.C.P.R. pentru recuperarea sumelor prejudiciate în 2012. Pentru cei care sunt în continuare membri ai Asociației Columbofile „Voiajorul Bihor”, se va soluționa intern problema. S-a votat în unanimitate.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.