TABOR 2 – CLASAMENTUL FINAL

In data de 13 iunie, Asociatia Columbofila Bihor, organiza cel de al doilea fond cu lansare din localitatea ceha Tabor. O locatie aleasa de mine in urma cu 2 ani, dupa ce am fost personal sa vad locul de lansare, poate cel mai bun loc de lansare din zecile de locuri vazute pe diferite filmari prin toata Europa pentru noi Romanii.

Etapa a fost devansata cu o zi datorita prognozei meteo care in final sa aratat buna si sambata, insa pentru noi bihorenii a fost un adevarat succes vinerea.

Porumbeii au avut parte de o ingrijire exemplara pentru care trebuie sa felicit atat soferul care a cautat locuri de parcare cu umbra dar mai ales delegatul pe Costel Buda, care a reusit sa hraneasca porumbeii la superlativ cu peste 100 km de boabe intr-o singur zi (cea de joi premergatoare lansarii) Bravo Costel!!!

Lansarea s-a facut in conditii de vreme xcelenta dupa cum usor se poate vedea in filmare:

Vantul predominant NN-V, preconiza castigarea cursei de catre cei din Clubul Salonta sau chiar de catre cei din Beius, lucru care s-a intamplat pana la urma.

Emotii mari, si ochii atintiti in zare pentru cei peste 120 de participanti in asteptarea castigatorului etapei din nu mai putin de 2455 de inaripati.

Intre posibilii campioni, vedete nationale ca si Vancea Flavius, Oros Bogdan, Fam. Miclos, Fam. Lucaci, Balla Kalman, Onodi Vasile, Raucsina Tibor, Zlibut + Santa, ca sa enumar doar cativa din premiatii la nivel de tara de-a lungul anilor care se intreceau in aceasta competitie puternica. Pe langa ei, campioni judeteni, campioni ai etapelor, si incepatori cu vise mari asteptau cu sufletul la gura sosirea inaripatilor.

Palfi Zoltan din Salonta reuseste sa i-si adjudece primul loc, dovedind ca si campionii de mai sus pot fi invinsi. Dupa el, secretarul nostru Bondar Andrei ocupa locul doi, si speranta ca odata cu mutarea in curtea macaralelor DEME din Oradea, acestea din urma il vor ridica in curand pe prima pozitie.

Kertmegi Istvan, locul 1 viteza pui 2013 ocupa ultima treapta a podiumului din clasamentul general.

Pe clubul Oradea, Graur Ovidiu si Ionut Fildan ponteaza repede cate doi porumbei, incheind podiumul repede. Al cincilea pe Clubul Oradea, si al 14 pe General, soseste pentru Ionut Sztanik yearlingul care se apropie cu pasi repezi de podiumul national al categoriei general. Povestea lui si a lui Ionut incepand de cand prezenta porumbeii la controlul de la orele 23.00 in punga si pana la noua cusca din varful Oradiei in curand.

In ciuda vantului, Fekete Alexandru din Carei cronometreaza primii doi porumbei pe Carei si pozitiile 84 si 86 pe general urmat de Onodi Vasile. Corondan Cornel incheie Top 5 cu doua sosiri rapizi.

Clubul Marghita pozitionat in Nordul zonei, da locul 80 General pentru Popovici Paul, urmat la nivel de club de Antal Catalin si pe pozitia a treia de Balla + Batori.

In zona Alesd porumbeii sosesc astfel incat Vandici Marcel este campionul clubului cu pozitia 54 judetena, urmat de Bochis Razvan si Huseras Lucian, care inchide podiumul la nivel de club.

O etapa reusita care da sperante bihorenilor pentru prima etapa de maraton (categorie favorita aici in Bihor) unde crescatorii de TOP din patru judete i-si vor da masura fortele la prima etapa de Konigs

Despre asta insa alta data!!!

Marius Tunduc

www.tunduc.ro

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.