Tratamentul pe calea apei de baut

Solutiile de medicamente se prepara prin solubizarea substantei pudra de baza intr-o cantitate mica de apa, intr-un vas de sticla sau borcan cu gura larga si apoi se adauga restul apei si se distribuie in fiecare adapatoare. Amestecarea diferitelor substante nu este recomandata.

Ca stimulator al imunitatii poate fi adaugat in apa de baut sau furaj Selevit pulbere 5g/10 litri de apa, Sel-E-vit 1 ml/ 1 litru de apa ca si Aminovital – 1 lingurita la 1 litru de apa sau 1 kg de furaj.

Volumul total de apa de baut necesar pentru 20 de porumbei voiajori (de curse) este in jur de 1 litru pe zi. Daca porumbeii beau mai multa apa ( in sezonul de canicular), medicamentul nu poate fi diluat. Porumbeii vor fi lasati sa consume toata apa medicamentata, dupa care lise adauga apa proaspata la discretie.

Daca porumebii refuza sa bea apa medicamentata se poate adauga putin zahar si ea devine mai palatibila (apetisanta)

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.