Trichomonaza sau malaiul

Si in cazul acestei boli infectioase, aproape toti porumbeii sunt afectati. Agentii patogeni sunt mici protozoae flagelate vizibile la microscop. In timp ce porumbeii adulti afectati nu scad in greutate, puii nu pot lupt suficient cu infectia. la cea mai mica leziune in zona faringelui,  cauzata de pilda, de varful unui bob de grau in timpul hranirii, trichomonadele patrund in piele si formeaza depozite alb-galbui asemanatoare malaiului care duc la moarte prin asfixiere pasarii. Agentii patogeni se pot stabili si la cioc si in ficat.

Pasarile grav afectate mor, in majoritatea cazurilor. Preventiv, fiecare crescator ar trebui sa aplice de la inceput pasarilor sale tratamentul impotriva trichomonazei. Terapia este simpla si se realizeaza amestecand medicamentele in apa de baut.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.