Vaccinuri porumbei – Paramixovacol Romvac – Paramixoviroza

PARAMIXOVACOL

Vaccin inactivat cu adjuvant uleios contra paramixovirozei porumbeilor

COMPOZIŢIE

Substanța activă: paramixovirus columbar tip 1, tulpina PMV 1 – RO 96, care induce un titru al anticorpilor inhibohemaglutinanţi ≥ 3 log2

Alte ingrediente: ulei mineral, Montanide ISA 70, emulgator, formaldehidă.

SPECII ŢINTĂ

Porumbei (tineret peste 8 săptămâni şi adulţi).

INDICAŢII

Se foloseşte în imunoprofilaxia specifică a paramixovirozei porumbeilor. Imunitatea se instalează după 21 de zile de la vaccinare şi durează minim 6 luni.

CONTRAINDICAŢII

Vaccinul Paramixovacol nu se aplică:

la porumbeii taraţi sau afectaţi de boli nutriţional-metabolice şi/sau parazitate deoarece răspunsul imun poate fi necorespunzător

la tineret sub vârsta de 8 săptămâni.

Vaccinul nu se administrează simultan cu alte produse medicinale.

REACŢII ADVERSE

Vaccinul Paramixovacol nu produce reacţii sistemice postvaccinale. După administrare pot apărea reacţii locale de intensitate redusă, sub forma unui mic nodul reprezentând depozitul de vaccin, care se resoarbe în 7–14 zile.

DOZE, MOD ŞI CALE DE ADMINISTRARE

Doza vaccinală este de 0,2 ml. Vaccinul se administrează subcutanat în treimea mijlocie a părţii dorsale a gâtului, cu vârful acului îndreptat spre corpul porumbelului.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Se recomandă scoaterea flacoanelor cu vaccin de la frigider cu 2-3 ore înainte de începerea vaccinării pentru ca produsul să ajungă la temperatura de 15-25 °C, în vederea fluidizării. Pentru omogenizarea produsului, flaconul cu vaccin se agită bine înaintea şi pe tot parcursul operaţiei de vaccinare. Se vor utiliza seringi şi/sau ace sterile/de unică folosinţă. Nu se recomandă administrarea altui produs biologic cu mai puţin de 14 zile înainte sau după vaccinarea cu Paramixovacol.

Se recomandă efectuarea deparazitărilor (internă şi externă) cu cel puţin 2 săptămâni înainte de vaccinare

După desigilare, vaccinul se utilizează în maximum 6 ore.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne: 0 zile.

mod de prezenTARE

Flacoane conținând conţinând 15 sau 30 ml, respectiv, 50 sau 100 doze.

Mai multe informatii gasiti pe ROMVAC

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

2 thoughts on “Vaccinuri porumbei – Paramixovacol Romvac – Paramixoviroza

    1. Depinde, unii spun ca dupa 3 saptamani. Este foarte importanta sa tii cont si dupa vaccinarea pentru salmonella sa nu imperechezi porumbei decat dupa vreo 4 saptamani. Daca vrei poti sa faci mai intai vaccinul pentru salmonela si dupa doua-trei saptamani vacinul pentru paramixoviroza.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.