Administrarea ceaiurilor porumbeilor

Azi am realizat inca un video pentru canalul de youtube Columbofil. Este vorba de adminstrarea ceaiurilor pentru porumbeii voiajori. Eu folosesc mai multe combinatii de ceaiuri, iar azi va prezint doua dintre ele.

Joi am inceput postul de 3 zile, fara mancare dar cu apa. Si azi am inceput cura de ceai hepato-biliar si renal. In video aveti mai multe detalii de ce fac acum acest tip de ceai. Nu uitati sa va abonati (subscribe) pentru a primii tot timpul notificari daca apar noutati si pentru a avea acces mai usor la toate clipurile video si comentariile aferente.

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

16 thoughts on “Administrarea ceaiurilor porumbeilor

  1. Daca vrei sa o faci ar fi bine sa ii tii inchisi cand le faci postul. Iar casa iti raspund la intrebare, eu cred ca e necesar si daca zboara afara si daca sunt inchisi.

   1. Un porumbel a început să facă urina apoasa iar găinațul nu mai este închis la culoare și format ci puțin mai moale și de culoare gri deschis spre verde foarte puțin. Pe gainat nu apare puf și a capatatiros. Sunt îngrijorată…
    Ce ar putea fi?

    1. POate fi vorba si de simptome de paramixoviroza. Am patit si eu ceva de felul acesta, la puii din 2019 mai tardivi care u au fost vaccinati la timp. NU prea ai ce face decat sa incerci sa tratezi de tricomonoza ca sa elimini aceasta suspiciune, si dupa sa fii atent la cat de multa apa beau porumbeii.

     1. Sa vaccinezi consecutiv de cel putin 2-3 ori, in decursul a 2-3 saptamani(asta este sfatul lui Henk de Weerd). Dar problema fecalelor apoase este greu de rezolvat. Porumbeii care prezinta simptome de boala ar trebui eliminati, nu vei reusi sa faci mare lucru cu ei.

  2. O intrebare off topic: poți sa.mi faci un top 3 ,probiotice? Unii zic ca dau iaurt ,altii zic ca nu sunt ok si ar trebui dat colostru de capră,dar din produsele ce sunt pe piata,care crezi ca sunt ok?
   Multumesc

    1. Ooo,bine ca ai mentionat aspectul asta,ca am obs chestia asta si eram in dilema. Pe unele scrie o bacterie pe altele doua si fiecare sunt diferite si nu stiam care sunt mai bune. Bine ca ai zis.
     Inca ceva: am avut paramixo la puii din 2018….in fine,a trecut,am zburat porumbeii,unii sunt in top 10 fond judetean dar au o problema. Fac apos si beau apa relativ multa. Tratamentele sunt la zi facute. Tricho,cocci,etc….si totusi fac apos. Care crezi ca ar fi cauza? Sechele dupa paramixo? E coli?

     1. Din pacate le sunt afectatii rinichii, si nu prea avem ce face. Si eu am tot incercat diverse metode, fie medicamente, fie produse naturale dar nu prea ai ce face. Eu acum mai incerc aceaste ceaiuri si daca nu merge c u ele, atunci fie elimin acum, fie astept sa joc cu e i si se vor elimna prin participarea la concursuri, sau dupa la final de sezon ii elimin eu pentru ca m-am saturat sa am umezeala in crescatorie datorita lor.

 1. Cum și de ce se face post porumbeilor? Multumesc ! Multumesc foarte mult pentru acest sait minunat plin de informații absolut necesare.

 2. Exact așa și porumbelul meu. De câteva zile manifesta sete și face apa așa cum a baut-o. Găinațul cam gri și puțin moale. Ce sa fie? Poate mai bine ceai de galbenele și coada soricelului.?

 3. Salut Andrei,
  cantitatea de ceai pe care ai preparat-o in video o servesti/dai asa la porumbei sau o mai diluezi?
  Ms.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.