Din nou despre reproductia din timpul iernii

Pentru al doilea an consecutiv am decis sa reproduc in timpul iernii, mai precis din 20-25 noiembrie pana in luna mai-iunie, In tara noastra acest mod de reproductie nu este vazut inca cu ochi buni de multi dintre noi. Ba ca e impotriva naturii, ba ca puii nu sunt buni, ca sunt subdezvoltati. Acum din ce am observat la puii reprodusi de mine ar fi cateva remarci de fac ut.

  1. Cand vine vorba de dezvoltarea puilor nu am vazut o diferenta majora la final cand sunt intarcati ci doar in periaoda in care am inelat; adica puii din aprilie-mai sau cei din vara se pot inela mai repede decat cei reprodusi in decembrie-ianuarie-februarie si martie. Diferatna este de 2-3 zile (picioarele se ingroasa mai repede la pui din vara).
  2. Puii din iarna, fata de cei din mai-iunie, au reusit sa obtina punctaje mai bune la final cand s-a trans linie, adica sunt mai constanti, aduna puncte mai bine si constant.
  3. Sunt mult mai maturi pentru ca au parte de intuneric natural pana la luna martie pe final si dupa mai stau la intuneric pana in perioada mai-iunie. Acestia naparlesc de pe corp si astfel au un aspect de porumbei mai maturi. Faptul ca au penajul din aripa aproape intact ii ajuta sa faca acele puncte mai mici si constant.

MAi sus am dat doar cateva din ce mi-a venit in minte acum. Acum pentru a face o analiza completa este nevoie de a vedea si cum se comporta la un an de zile si la doi ani de zile. Acest lucru urmeaza sa il fac la momentul potrivit.

Pentru cei care vreti sa stiti cum am pregatit imperecherea, ce am facut aveti mai jos cateva link-uri, dati clik pe imagini pentru a va duce la articolul respectiv.

Si nu uitati sa va abonati la canalul de YouTube Columbofil

Andrei Bondar

www.columbofil.com

Pasionat 100% de porumbei. Am inceput sa am porumbei de la varsta de 11 ani. Incepand cu anul 2011 mi-am schimbat complet directia in ceea ce priveste cresterea porumbeilor, trecand de la porumbeii de agrement (ornament) la porumbeii voiajori. Sportul columbofil cu porumbei voiajori mi se pare cel mai complet, porumbeii voiajori mi-au dat mult mai multe satisfactii decat au reusit porumbeii de agrement in toti acesti ani.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.